sobota 29. listopadu 2014

3x Mamas od theBalm (1/3): Pudr Sexy Mama + vyhlášení giveaway!

Já a pudry se moc nekamarádíme. 

Abych ale začala od začátku, tak se musím nejprve přiznat, že nepoužívám většinou vůbec žádný základový dekorativní produkt na pleť. Prostě mi je protivné plácat si na obličej vrstvu make-upu, mám pocit, že pak akorát nemůže dýchat. Čtenářky, co mě čtou delší dobu, vědí, že dřív jsem zkoušela různá asijská BBčka, ale i to mě přestalo bavit (přitom mám doma ještě několik vzorků na otestování, zajímalo by mě, jestli se už nezkazily...), takže pleť momentálně nesjednocuju ničím. Asi to není nejlepší přístup, když mám ráda výrazné oči či rty, přece jen k nim by měla být pleť bez chybičky... já si ale radši ušetřím to trápení a nějakou tu korunu k tomu a nechávám pleť dýchat, zas tak příšernou ji nemám. 

Takže tvářenku a případně bronzer s rozjasňovačem nanáším na nahou pleť. Kterou občas chci zmatnit, jelikož má sklony k mastnotě. A na nahé pleti pudry obvykle moc nedrží. Což o to - mně nedržely ani na BBčku. Prostě já a pudry se moc nekamarádíme.

Ne že bych jich vyzkoušela tucty... ale několik drogérkových ano a žádná sláva to nebyla. Například vychvalovaný Stay Matte od Rimmelu na mně nijak nefungoval. Do high-endu se mi nechtělo. = Smířila jsem se s tím, že mi přepudrovaný obličej nikdy nevydrží matný déle než hodinu.

Až jsem si na poslední 2 + 1 zdarma akci od theBalm chtěla doplnit sbírku a nakoupila všechny "mámy" včetně pudrové Sexy Mama. Ačkoli byla na netu chválená, radši jsem neměla velká očekávání. 

Rovnou vám ale řeknu, že všechna ta chvála byla zasloužená, protože tohle je pro mě konečně Pudr s velkým P.






  • Balení je klasicky thebalmácké - pin-up dívka, papírová magnetická krabička se zrcátkem v papírovém nasouvacím pouzdře.





  • Ač se může zdát moc žlutý až meruňkový, není tomu tak, po nanesení zprůhlední, je to transparentní pudr, takže sedne i mně, přestože mám spíš studený podtón pleti.



  • Tak schválně - bije vás na následujících fotkách ten swatch do očí? A to jsem se prosím snažila přenést prstem silnou vrstvu, aby byl fakt vidět.





  • A teď to nejlepší - účinky! Pudr na mé pleti opravdu drží a viditelně ji zmatní, na rozdíl od jiných pudrů, které bez podkladu na pleti ulpívají těžko a mastnotu prakticky nezredukují. Sexy Mama přitom nedělá masku, není vidět, obličej nijak nezabarví. A hlavně na mně funguje. I s podkladem v podobě BB krému mi jiné pudry obličej nikdy na dlouho nezmatnily - spíš mi přišlo, že jej vyprovokovaly ke zvýšené produkci mazu, takže za hodinu až dvě vypadal hůř než před nanesením pudru. Se Sexy Mamou se mi obličej mastnotou neleskl ani po čtyřech hodinách pobíhání po městě za neustálého střídání teplot (obchod - ulice - obchod - ulice - šalina - ulice...). Potom sice nebyl úplně matný, ale získal spíš takový ten zdravý jas/lesk, co nevypadá vůbec blbě. Jo, asi si mnohé z vás říkají, že čtyři hodiny teda jako nic moc, žádný zázrak. Ale vzhledem k tomu, že na mně jiný pudr nikdy víc než dvě hodiny nedal, to pro mě zázrak je. Pokud vám běžné pudry vydrží dýl, tak vězte, že tohle pro vás bude ještě větší bomba než pro mě. ;)
  • Pudr je jemně mletý, ale nepráší. Přesto se spotřebovává celkem rychle, je ho totiž v balení bohužel jen sedm gramů. :( Stejně si ho ale po spotřebování koupím znovu. 
  • Sehnat ho můžete např. v oficiálním českém e-shopu, momentálně za 446 Kč.

A jedna fotka balmácké slečny v přítmí na závěr:

Asi jsem si špatně nastavila blesk či co, ale k tomu obrázku mi to nasvětlení/nenasvětlení sedne.

A co Vy? Jaké jsou Vaše zkušenosti s pudry? Máte také nějakou mamču od theBalm?


_______________________________________________________________________

Konečně jsem také vyhodnotila giveaway. Na sofistikované metody losování nebyl čas, takže nekreativně rozhodoval random. Do soutěže se přihlásilo 28 komentářů a random z nich vybral:

Komentář č. 21 od Pavly Lehnertové - vyhrává první balíček:



A komentář č. 27 od Ajky - vyhrává druhý balíček:




Výherkyním gratuluji a prosím je, aby mě kontaktovaly na e-mailovou adresu v mém profilu vpravo nahoře do jednoho týdne, jinak budu losovat náhradnice.

Pokud to tu na blogu z časových důvodů v blízké budoucnosti nezabalím (snad ne, a kdyby ano, tak snad jen dočasně; jak vidíte, moc často teď nestíhám postovat...), tak tohle nebude poslední giveaway, to se nebojte.

Zatím se mějte hezky, přeji hezký víkend a jdu chystat recenzi jednoho speciálního dekorativního produktu na neděli.

9 komentářů:

  1. já už vyškrabávám poslední zbytky :D pudrů mám teď ale dost, tak ji znova kupovat nebudu, navíc mi docela vadí, že tam není místo na houbičku :( ale docela bych chtěla ještě zkusit tvářenkovou mamku!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já houbičky nepoužívám, takže to u mě problém není. Tvářenková mamka je fajn, vypadá moc pěkně, i když já se svou mastnou pletí ji moc neunosím...

      Vymazat
  2. Ty jejich obaly jsou naprosto a bezkonkurenčně boží :). A gratuluji vítězkám :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, tyhle hravé obaly mám moc ráda, víc než high-endový zlatý luxus.

      Vymazat
  3. Ráda slyším že ti vyhovuje. Já si ho s pár dalšími produkty pořídila letos k vánocům, tak se těším až se pustím do testování :)

    Radu Konad Nail Care giveaway

    OdpovědětVymazat
  4. Tak já nejsem moc pudrová, ale uznávám, že tohle zní fajn :)

    OdpovědětVymazat
  5. Gratuluji výherkyním a musím říct, že na The Balm už si dlouho brousím drápky. :3

    OdpovědětVymazat