neděle 10. srpna 2014

Recenze: Lip Factory box - květen 2014 (MeMeMe, Medusa's Make-Up ad.)

Jsem opět zde s dojmy z první Lip Factory krabičky, kterou jsem konečně pořádně ozkoušela (rozbalovačka tady), takže je na řadě menší recenze.

Obsah Lip Factory May 2014 boxu




NCLA Nail Wraps (16 $).
Protože nejsem nehtový nadšenec (rozuměj veškerá má péče o nehty spočívá v zastřihnutí, čistotě a hydrataci), poputovaly k Lištičce. Doufám, že je s nimi spokojená, pokud ne, tak že má aspoň o zajímavý kosmetický zážitek navíc. ;)


Lesk na rty Teeez Trendy Cosmetics, odstín Classy Champagne (18 $).
Lesky na rty obecně nemusím (s výjimkou těch od Shira, o tom ale někdy příště), radši rtěnku nebo hydratující balzám. Proto mi bylo jasné už při rozbalování, že z tohoto lesku jásat radostí nebudu. V balení je ho hodně (víčko zabírá mnohem míň místa než u jiných lesků) a vypadá jako hnědá nude barvička se zlatými třpytkami. Po rozetření vám zbydou ale pouze ty jemné třpytky, vlastní barvu to nemá. Takže já se svými nepigmentovanými rty jej samostatně rozhodně používat nemůžu (viz níže). Stal se z něj ale celkem pěkný "topcoat" na rty, když chci rtěnce dodat nějaký ten lesk. Lepí celkem dost, není na rtech ale nepříjemný a obstojně hydratuje. Navíc i chladí, je v něm asi něco mentolového (podobně jako mentolový balzám Figs & Rouge). Využití tedy určitě najde, jen je to věc, co vás (nebo teda mě) zkrátka neoslní. P. S.: Crazy balení se mi celkem líbí.






Moje nenalíčené rty
S leskem - takhle prostě vypadám, jako bych si po mastném obědu neotřela pusu do ubrousku.


Rtěnka Pari Beauty (12 $).
Tato kanadská rtěnka mě neoslnila už při rozbalování a nic se na tom nezměnilo ani po jejím použití. Slibovaná hydratace se nekoná, přijde mi, že je rtěnka už trochu starší a na rtech tak nějak drhne. Naštěstí nijak nesmrdí a barva je celkem pěkná cihlová s drobnými zlatými třpytkami. Takovou v arzenálu nemám, protože jsem si vždycky myslela, že mi nesluší, ale když jsem ji vyzkoušela, tak už mi to tak hrozné nepřijde, obzvlášť když si namaluju oči teplými barvami. Rtěnka tedy vyplnila mezeru v mém rtěnkovém barevném spektru, takže si ji nechám a používat ji budu. Navíc vypadá celkem pěkně s oním leskem výše. Balzám před jejím použitím je ale nutností.


Složení mi přijde zajímavé, rozhodně ne přírodní, ale zaujal mě na prvním místě ricinový olej + řada dalších olejů a vosků v různých množstvích.






S Teeez Trendy leskem.


Tvářenka Blush Me! od MeMeMe, odstín Coral (8 g, 14,25 $).
U britské MeMeMe kosmetiky se mi moc líbí její obaly, působí jako taková lepší mimodrogérková, ale přece jen cenově dostupná kvalitní značka (podobně jako Sleek). Sama bych si asi vybrala jiný odstín (růžový nebo červený, i když ten je podle trb taky korálový). Balení mi přijde praktické, s fajn štětečkem i zrcátkem. Barva je moc pěkná korálová, spíš dočervena než oranžova, s jemnými třpytkami, které ale na tváři nejsou vidět (za mě naštěstí). Tvářenku jsem použila jednou a vydržela mi na tvářích déle než šest hodin, což je u mě slušný výkon, drogérkové mi mizí po dvou až čtyřech hodinách. Na bytě jsem ale zjistila, že je prakticky ve stejné barvě jako moje oblíbená tvářenka od theBalm (tou se pochlubím už brzo) a já dvě stejné tvářenky nepotřebuju, takže tahle poputuje do giveaway, která se tu brzy objeví (bylo do ní hrábnuto tedy trochu a jen jednou, tak snad vám to nebude vadit).






Ve skutečnosti byly swatche trochu výraznější než na fotkách, nahoře naneseno prstem, dole jemně štětcem:








Oční stíny Medusa's Make-Up, odstín Jungle Fever (2 g, 8 $).
Z nich jsem měla největší radost, protože - jak víte - jsem na pestré oční stíny zatížená, zvlášť na fialové a zelené. Barva mě celkem překvapila, myslela jsem, že v nich bude i něco zlatého, jde však o studený zelený odstín s modrým podtónem, tedy vlastně tyrkysovou zelenou. Trochu mě zklamala textura stínů, přišly mi celkem hodně slisované a suché, skoro až zapečené. Barvily pěkně, neprášily, vydržely cca 8 hodin, ale chyběl tam ten příjemný pocit, když v nich šmrdláte prstem. Asi si na ně budu muset brát hrubší štětec, protože si myslím, že je to ten typ stínů, na kterých se bude tvořit tvrdý povlak. Což mi celkem kazí dojmy, pohrávala jsem si s myšlenkou, že až bude akce, skoupím od nich za výhodnou cenu celý Safari Set... takhle nevím nevím. Poštovné mají šílené (25 dolarů), takže nakupovat se tam vyplatí vážně jedině v akcích po setech... a já bych chtěla aspoň jednu jejich rtěnku už jen kvůli tomu obalu... no nic, radši si nechám zajít chuť.




Vlevo bez báze, vpravo s bází (Artdeco):






Na pohyblivém víčku (v záhybu Sleek):






Hodnota obsahu boxu: 68,25 dolarů, zakoupeno za 32 dolarů (v USA stojí 22 dolarů).
Celkový dojem: Ač jde pro nás o drahý špás a kupující z Česka musí počítat, že box se jí spíš nevyplatí, ráda jsem vyzkoušela značky, které u nás nejsou po většinou k dostání. Žádný z produktů, co jsem zkoušela, nebyl vyloženě propadák, stíny a tvářenka fakt dobré. Takže asi tak. :)

Pořídily byste si něco z tohoto boxu, kdyby to u nás šlo?

P. S.: Můj druhý a taky poslední Lip Factory box vlastní recenzi mít nebude, 3 ze 6 věcí půjdou do giveaway, takže recenze budou případně na samostatné zbylé produkty, pokud bude o čem psát.

12 komentářů:

  1. fakt? jsem už pomalu zapomněla, že tuhle tvářenku doma mám... tedy na to jsem nezapomněla, ale už jsem úplně zapomněla, že červená není červená. týjo... znamená to, že mám doma tvářenek moc?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvářenek není nikdy moc. ;) Teda já na ně nejsem až tak zatížená, takže nemusím mít víc ve stejné barvě, ale třeba já a oční stíny, to je jiná...

      Vymazat
  2. Ty stíny mají krásnou barvičku! A u té tvářenky se mi líbí obal :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tvému přirovnání, jak vypadá ten lesk na rtech, jsem se smála po zbytek článku. :-D A taky se mi líbí to jeho balení, odstín moc ne. Kdybych neměla tvářenek už mraky, šla bych samozřejmě i do té MeMeMe. :-) A vůbec by mi nevadil ani tento odstín, protože žádný podobný doma nemám.

    OdpovědětVymazat
  4. Nálepky na nehty jsem ještě nezkoušela, jaksi na to nemám odvahu, jak jsem viděla, že budu muset pilovat snad ze všech stran :D ale teď mám na nehtech bílý lak, tak bych mohla dát aspoň na jeden nehet na zkoušku ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se ti nedivím, taky bych z toho měla respekt. :)

      Vymazat
  5. wow tie tiene su nadherne! ako na morsku pannu :)

    OdpovědětVymazat
  6. Mne sa najviac páčia tie nail wraps, už u líšky som ich obdivovala :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak ty poslední 2 produkty mě dostaly, hlavně nejvíce ta tvářenka :) Podle mě je tohle celkem povedený box :)

    OdpovědětVymazat