neděle 24. srpna 2014

Recenze: Lesk na rty Red Wedding (GoT kolekce, Shiro Cosmetics)

Dnes jsem zpět s delší dobu slíbenou recenzí na lesk na rty od Shira v odstínu Rudá svatba. Fanouškům ságy Píseň ledu a ohně, respektive seriálové Hry o trůny asi nemusím říkat, na co je to narážka, a neznalcům to říkat nebudu, protože je to dost velký spoiler. :D



Ve složení mě zaujal meadowfoam seed oil, což by měl být mokřadkový olej.



Já lesky na rty v oblibě moc nemám, protože nemám ráda ten ulepený pocit na puse, chemickou pachuť většiny z nich a obecně jen ten světlý lesklý "umaštěný" efekt, který většina z těch méně pigmentovaných má. V tomhle případě jsem ale do koupě šla, protože jsem kupovala celou minisadu očních stínů z Game of Thrones kolekce (tedy přesněji Seven Kingdoms kolekce) a lesk už byl její součástí. Navíc jsou složení a konzistence Shiro lesků mezi zákaznicemi hodně chváleny, takže jsem samozřejmě byla zvědavá.

Lesk můžete zakoupit i samostatně, vzorek stojí 2 dolary (1 ml), plné balení 8 dolarů (15 ml) - což mi přijde jako velmi štědré množství, tuba je fakt velká.



Barva lesku je krvavě rudá a je opravdu realistická. Pokud nemáte rády krev, tak tohle asi nebude nic pro vás. Naštěstí lesk voní krásně ovocně, po brusinkách. Konzistence tohoto lesku je poměrně dost tekutá, čekala jsem jej hustší. Takhle ještě víc připomíná krev. Aplikátor jsem zapomněla vyfotit, je to ale klasická "pacička".

Díky tekutosti lesku je potřeba si s aplikací trochu vyhrát, což se mi - jak můžete vidět na fotkách - moc nechtělo... jde o výraznou barvu, která nemá plné krytí na jeden tah, takže to zkrátka není dva-tahy-a-jdeme produkt. Pokud nemáte žádnou konkturku, počítejte, že lesk se bude rozpíjet (tady se ten anglický výraz "bleeding" fakt hodí). 

(I když... my ženské z toho děláme vědu, ale když jsem se zeptala bráchy, jestli to vypadá blbě, tak jsem mu musela asi 2 minuty vysvětlovat, o co mi jde, a až když se mi na pusu díval asi z 10 cm, tak z něj vypadlo něco jako "jo to myslíš tohle? toho bych si nikdy nevšiml".)

Ač je lesk opravdu výrazný (= vypadá na rtech hodně mokře), tak není moc ulepený a vůbec se u mě nedostavil ten nepříjemný pocit, že si na rty natírám nějaké chemické lepítko. Vážně krásně voní a rty skvěle hydratuje, skoro jako balzám. 





Tady můžete vidět, jak se lesk postupně ztrácí při upíjení:




A tu jsem se s nanesením trochu víc vyhrála. Nanesla jsem slabší vrstvu a snažila se líp vykreslit okraje.



Schválně jsem nic nejedla a nepila a takhle lesk vypadal po 3 hodinách a po promnutí rtů (občas si je o sebe promnout musíte, jinak se vám usadí ve vráskách... nebo spíš se z vrásek vytrácí naposledy, ne že by se do nich sléval odjinud). Hezká jemně cihlově červená barva, rty jsou pořád krásně hydratované. V tomhle stádiu už to spíš vypadá, jako byste použili hydratační tónovací balzám či nude rtěnku.


Ačkoli tedy použití lesku není vyloženě user-friendly, lesk jsem si oblíbila, hlavně díky jeho vůni, hydrataci a odstínu. Pokud se tedy přenesete přes to rozpíjení, mohl by se vám taky líbit. A pokud ne, počkejte si na budoucí recenzi Shiro lesků na rty na přání. Objednala jsem si dva a ty jsou ještě lepší než tenhle... ale nebudu předbíhat, o nich někdy příště. :)

Nosily byste krvavou barvu na rtech? Zaujal Vás tento lesk? A sledujete Hru o trůny? :)

22 komentářů:

  1. Tak musím říct, že lesk vypadá fantasticky. Barva je krásná a rozhodně bych se jí nebála. Hry o trůny zbožňuji (jak seriál, tak knížky) a lesky bych si koupila už jen kvůli tomu :D

    Radu UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, tak to jsme na tom stejně. :D Pochopení v mém okolí to nemá... :D

      Vymazat
  2. Wooow, tak ta barva je dokonalá! Akorát je škoda té tekutosti a slévání do vrásek. Ikdyž kvůli té barvě a voňavosti se to dá překousnout :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to překousnu ráda, ale je jasné, že dost lidem to může vadit. Ale je to i o zručnosti, novější pokusy už na mně vypadají líp. :)

      Vymazat
    2. Souhlasím plně s Niccou, nááádherná barva a strašně moc ti sluší,ale mě by hodně vadilo slévání do vrásek :/

      Vymazat
    3. Tak ono to není tak hrozné. Já mám ve zvyku si rty čas od času promnout a do vrásek zalézá viditelně asi tak po hodině. Takže mi nehrozí, že bych chodila se slitým leskem moc často.

      Vymazat
  3. Sleduju, nosila bych, ale konturky nepoužívám a to rozpíjení mě teda neláká :D Tak teď řeším dilema - začít ty otravný tužky používat nebo si tu krásu nechat ujít? Mám ho už nějaký ten týden v záložkách a chtěla jsem ho..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, je to blbé rozhodování. Asi bych se zařídila podle toho, jestli by sis z jejich obchodu vybrala i něco jiného než tenhle lesk. V rámci větší objednávky ta cena není nijak vysoká i v případě, že bys s ním pak spokojená nebyla.
      Já taky konturky nerada, tak bych ráda našla nějakou tu fungující transparentní, abych se nemusela otravovat s různými barvami...

      Vymazat
    2. Určitě vybrala, mám spadeno na kočičkový balzám a několik stínů. Z výplaty budou moje :)
      Jj právě tu transparentní taky chci, ta od Dermacolu je prý naprd a bezbarvou má ještě Yves Rocher, ale o funkčnosti nevím nic :/

      Vymazat
    3. Jedna slečna z USA, která je taky velká fanynka Shira, mi doporučila transparentní konturku od MUFE... tu by možná mohli mít i u nás...

      Vymazat
  4. Sleduj a konečně se teď dočkáme s přítelem pár dní volna a klidu, takže konečně budeme moct pěkně víceméně v kuse skouknout poslední řadu.
    Lesky v oblibě nemám vůbec, ale tenhle.. Hm.. Ještě že nemám Paypal, protože až já si ho jednoho krásného dne zřídím, mé už tak chudé konto asi vykrvácí..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky plánuju znovu shlédnout celou novou řadu. :)
      No jo, někdy se musím hodně krotit, abych neutrácela za zbytečnosti...

      Vymazat
  5. hehe, barva je hodně realistická :) sleduju velmi nadšeně a jsem už natěšená na další řadu!

    OdpovědětVymazat
  6. Barva je teda výstižně pojmenovaná:) U toho dílu jsem trpěla! Jinak já rty v podstatě nemaluju, jsem na oči:) A stíny od Shira dopadly skvěle! Takové odstíny se fakt jen tak nevidí. Akorát mám trochu problém s tou práškovou strukturou, nejsem na ní zvyklá a tak mi to dost opadává všude kolem:) Zajímají mě teď ale ty lisované, uvidíme, ráda bych si nějaké pořídila. Balzámy na rty se mi ale nepovedly, objednala jsem si moc tmavé, které mi nesluší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky, přestože jsem věděla, co přijde. :D
      Já si rty předtím, než jsem začla blogovat, taky nemalovala. :D
      Jsem ráda, že z nich máš radost. :) Máš na ně nějakou speciální bázi? Ta udělá fakt velký rozdíl. Pixie Epoxy je celkem levná, i když stránky fyrinnae.com jsou ne vždy online. A nebo myslím Too Faced dělá tzv. Glitter Glue, které by mohlo jít sehnat v našich parfumérkách, ale to už je trochu dražší...
      Lisované mě nějak nelákají, zvykla jsem si na sypké. :)
      Jaké balzámy máš?

      Vymazat
    2. No mně vlastně nějak nenapadlo mít speciální bázi, budu muset zhodnotit, jak si rozumí s UD:)
      Balzámy mám A girl and a cat (kterou už jsem darovala) a With eyes unclouded, tu se ještě asi pokusím zapojit do procesu:)

      Vymazat
  7. kebyže nie som ryšavka, určite by som ho nosila, pretože vyzerá naozaj realisticky a to sa mi veľmi páči!! :).

    Kejmy ♥.

    OdpovědětVymazat
  8. Ta barva je nádherná! A i když jsem ještě donedávna prskala, že si na sobě rudou představit neumím... poslední dobou s ní trošku experimentuju a i tenhle odstín si umím představit. A jestli navíc voní po brusinkách... Eeeeej! Láká mě! :-)
    Bebe
    PS: hele ten brácha mě pobavil. Přesně tohle se mi na chlapech líbí - že když je na nějaký nedostatek neupozorníš, tak si toho prostě nevšimnou. To je správné! :-D

    OdpovědětVymazat
  9. Ochhhh ta farba je nadhernaaaa! Presne take sa mi na jesen pacia najviac! Skoda ze je tekuty - ja so svojou (ne)opatrnostou by som vyzerala po chvili ako upir po jedle :D Och ale ma tolko lakas na Shiro, uz som tam minule aj nahadzala do kosika daco ale som si rozmyslela :D

    OdpovědětVymazat
  10. vypadá úplně nádherně, hlavně na rtech! :)

    OdpovědětVymazat