čtvrtek 3. července 2014

Shiro Haul 2

Jak asi moje dlouhodobější čtenářky ví, jednou z mých oblíbených kosmetických značek je indie brand Shiro Cosmetics. Žádná jiná značka mi takhle do noty nesedla. Líbí se mi tématika a kvalita jejich kosmetiky, to, že vím komu moje peníze putují, jejich přístup k zákazníkům... no asi všechno. :) Takže vzhledem k tomu všemu se u mě vytvořila taková až skoro sběratelská obsese. Zavítala jsem i na stránky jiných indie značek, ale vždycky jsem se zase vrátila k Shiro, protože mi zkrátka sedí nejvíc, přijde mi, že mají spoustu komplexních nositelných odstínů s příběhem, ne jen kolekci zářivých sypkých neonek, ze kterých si neumím vybrat. Já přitom oční stíny miluju, je to asi můj neoblíbenější dekorativní produkt. Proto nemám problém mít jich hodně. Sběratelkám laků na nehty přece taky nevysvětlíte, že jim přece musí stačit od každé barvy jedna, na co jich proboha mají tolik. Já jen kdyby se někdo divil, že je pořád kupuju. :)

Protože jsem chtěla u Shira udělat velký nákup, půl roku jsem se držela na uzdě a čekala na slevovou akci. Ta přišla 30. dubna a trvala do 2. května, kdy u Shira slavili čtvrté narozeniny. Na celý sortiment byla 15% sleva, navíc k objednávce nad 15 dolarů bylo zdarma plné balení narozeninových očních stínů. K tomu já jsem měla ještě osobní slevový kupón na cca 14 dolarů, který jsem dostala proto, že jsem předtím majitelce obchodu napsala, že jejich intertube (rtěnko-balzám) má úplně jinou barvu než v e-shopu a jestli to nespletli a neposlali mi jiný (no když krvavě rudá a fuchsiová jsou fakt dost odlišné barvy, kdo by se nezeptal).

Takže svou objednávku za asi 112 dolarů jsem slevama srazila na 80, a to už je podle mě dobrý kup (když si to navíc rozpočítáte na těch 6 měsíců Shiro abstinence). Naštěstí jsem byla mezi prvními objednávajícími, takže na moji objednávku přišla řada asi do týdne a balíček jsem měla doma do tří týdnů. Objednávky se totiž za ty tři dny vyšplhaly snad do tisícovky, což musí být ve čtyřech zaměstnancích celkem záhul, ještě teď mají na stránkách očekávaný turn-around time 3 týdny, než se k vašim aktuálním objednávkám dostanou. 

A co mi přišlo v balíčku?



Tradá...


Kolekce 15 očních stínů The Seven Kingdoms, tedy Game of Thrones kolekce v minibalení (po 1 gramu). Na tu jsem si brousila zuby hned, jak ohlásili její přípravu, protože knižní ságu Píseň ledu a ohně, stejně jako seriálovou Hru o trůny zbožňuju. Menší balení je bez nálepek, ale ty si zase vyrobím jako u hobitích stínů. Tak zkuste hádat podle názvů, pokud seriál znáte, kterými postavami jsou stíny inspirované. ;)



6 plných balení očních stínů (po 2 gramech). První čtyři jsou "barvy měsíce", tedy limitky na přání (barvy a názvy navrhují fanoušci na Facebooku), které jsou otevřeně na prodej jeden měsíc, pak je rok najdete, jen když víte, jaký název zadat do vyhledávače v obchodě. V červnu pak mají vždy jejich výprodej, kdy jsou na prodej všechny naráz od minulého července, tři nejprodávanější zůstanou nastálo v prodeji v "high scores" sekci a se zbytkem se (skoro) navždy rozloučíme.

Ten pátý stín je plné balení krásné minecrafťácké švestkové, kterou jsem měla ve vzorku zdarma k minulé objednávce a kdy mi bylo hned jasné, že poputuje na wishlist. Šestý stín je onen narozeninový "The Fourth Be With You" v barvě světelného meče zdarma (jsou tu nějaké Star Wars fanynky, kterým dojde ta narážka v názvu?). :)



Do poznámky k objednávce jsem napsala, jestli by moje vzorky zdarma mohly být fialové nebo zelené. Dostala jsem fialové a zelené v odstínech, které jsem dosud neměla, z The Legend of Zelda a Death Note kolekce. :)


A stejně jsem neodolala a koupila další intertubes. Protože už na prodej nejsou. Evidentně na ně bylo stížností víc, tak se je Caitlin rozhodla stáhnout z prodeje a přeformulovat. V budoucnu by je měly nahradit rtěnky. Takže jsem nakoupila barvičky, co se mi líbily, dokud to šlo. I když mám pocit, že ani Team Buffy na mně nebude krvavá, ale opět fuchsiová.



Ale to není všechno! Už jsem vám někdy říkala, jak skvěle se Shiro stará o své zákaznice? (Jo, asi 10x, já vím.) No tak pokud jste mi doteď nevěřily, tak tohle vás určitě přesvědčí. Součástí Game of Thrones kolekce měl být i lesk na rty Rudá svatba. Na něj jsem se fakt těšila, protože složení Shiro lesků bylo na netu hodně vychvalováno, tak jsem je chtěla vyzkoušet, protože jinak leskům na rty moc neholduju. Kdyby se mi líbilo, tak bych určitě využila jejich možnosti nechat si namíchat lesk na rty na přání.

No jenže jak jste si asi všimly, lesk na rty v balíčku nebyl. Nedělala jsem z toho žádnou vědu, v tom kvantu objednávek na něj asi zkrátka zapomněli. Navíc jsem s jednáním s Caitlin měla jen dobré zkušenosti, takže jsem si byla jistá, že se to určitě vyřeší. A vyřešilo se to takhle:
  • Napsala jsem e-mail Caitlin, poslala ho i s fotkama ze svého seznamáckého mejlu, který jsem při komunikaci s ní používala už dřív.
  • Nic se nedělo.
  • Řekla jsem si, že počkám týden.
  • Nic se nedělo.
  • Napsala jsem druhý, kratší e-mail k tomu prvnímu.
  • Nic se nedělo.
  • Řekla jsem si, že počkám, dokud nebudou mít vyřízené všechny výprodejové objednávky. Že na mejly třeba nemají čas.
  • Napsala jsem jim na facebooku. 
  • Caitlin mi odpověděla, že ji to moc mrzí, že samozřejmě tam lesk měl být, ale že ode mě žádný e-mail nedostali.
  • Tak jsem ho poslala znovu z Gmailu.
  • Došel mi zpět jako nedoručený s hláškou od Googlu, že ho schránka příjemce odmítla pro příliš velkou velikost.
  • Nastává fáze "připadám si jako blbec".
  • Zkrátka jsem zapomněla, že mám nový foťák, co dělá asi 5MB fotky, a narvala jsem do mejlu asi tři. Seznam to odeslal, ale do Ameriky to nedorazilo, a až Gmail byl schopný mě na to upozornit. *facepalm* Takže jsem si za tu prodlevu mohla sama. Poslala jsem mejl bez fotek a do půl dne mi Caitlin nadšeně odpověděla, že už jí to došlo a že mi lesk poslala i s dárkem navíc za dlouhé čekání (jo, za to, za které jsem si mohla sama, fakt jsem z toho měla špatné svědomí).
  • Balíček mi přišel do týdne.
No a tady je ten slibovaný lesk. Je fakt krásný a určitě na něj bude oslavná recenze. Pokud nemáte rády krev, tak si jej ale nekupujte, vypadá fakt realisticky (naštěstí voní po brusinkách).




A tohle je prosím onen malý dárek navíc. V hodnotě více než 20 dolarů. Fakt mi spadla brada, když jsem tu obálku otevřela. 


Jedno plné a jedno malé balení očních stínů. Doge je další barva měsíce, co už není na prodej, krásná nude, co musí sednout snad každému, zelený stín je z Minecraft kolekce. Ani jeden stín jsem neměla ani ve vzorku. 


Novinka od Shira - jeden z tónovaných Miyazaki balzámů na rty


A vzorky 4 tvářenek (z toho 2 od spřátelené indie značky Detrivore, kterou taky prodává Shiro na svých stránkách) v pytlíčcích. Přesypu si je do prázdných kelímků od krémů, takže s aplikací nebude problém. Barvy jsou fakt krásné, fotky je nevystihují.


Takže konečná bilance i s dárky navíc: 23 očních stínů, 6 produktů na rty, 7 vzorků. Mám půl roku co dělat. (Ale nebojte, nebudu vás s tím vším spamovat každý týden, bude jen pár souhrnných článků.)


Jo a myslíte, že už jsem si nakoupila všechno ze svého Shiro wishlistu? Ale kdeže. Oni vždycky vymyslí nějakou skvělou novinku. Ať už jde o kolekci lesků na rty s Nicholasem Cagem (by mě zajímalo, co by na to řekl), nebo třeba o zbrusu novou kolekci inspirovanou filmovými Avengers (10 očních stínů, jeden Black Widow lesk na rty a hulkovsky zelený korekční pudr).

Tak co? Zlákala jsem Vás na něco? Nebo mám úchylku na geeky šminky jen já? :)

Počítám, že příští výprodej bude na Black Friday v listopadu...

24 komentářů:

  1. No...me jsi docela nalakala :) a jeste vic meho pritele pri slovech Hra o truny...tak treba budu mit sponzora :) neukazala bys jeste , jak malujou ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ukážu, ale asi to bude chvíli trvat, než se k nim dostanu. Teďka odjíždím na dovolenou. Ještě jsem je neotevřela a swatchovat sypké stíny celkem trvá. Nerada bych to odflákla. :)

      Vymazat
  2. chci vidět ten lesk, barva vypadá hodně realisticky! a oční stíny Hodor mě pobavily :D

    OdpovědětVymazat
  3. Jů, ona je i Death Note kolekce? :3 A ten lesk je supeeeeeeeer, ještě že se to vyřešilo a máš ho doma :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Death Note je jedna z těch starších a menších, 10 stínů. Najdeš ji pod the Notebook Collection.

      A nebo zkrátka tu:
      http://shirocosmetics.com/products/eyes/the-notebook-collection/

      Vymazat
  4. Aaah já chci taky :D Prosím tě, objednáváš přímo z jejich stránek? Nikde jsme tam nenašla shipping nebo něco podobnýho. Mám vyhlídnutý právě ten lesk, jeden balzám s černou kočkou a nějaký stíny :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, přímo z jejich stránek. Mezinárodní poštovné je 7,5 dolaru plošně, tedy bez ohledu na váhu. To je na poměry amerických obchodů podle mě hodně dobré. :)

      Jinak lesk je fakt moc příjemný, ne jak ty lepivé chemie, co bývají třeba v Ladyboxech. Akorát teda se musí počítat s tím, že i když je to výrazné, je to furt lesk. Takže s ním nejdou udělat tak precizní okraje a je tam nějaké to rozpíjení. Ale krásně rty hydratuje. A i když časem "zasychá", tak jsou s ním rty pořád vláčné.

      Vymazat
  5. Ooooo, hned jak jsem přečetla slovo hobit, věděla jsem, že to bude moje :D Ale počkám si asi na nějakou akci.. Tak snad se ke mě pár hobitích stínů brzo dostane :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě doporučuju, jsou super. :) Když se u mě prohrabeš recenzemi zpátky, najdeš je všechny naswatchované.

      Vymazat
  6. Tak toto vyzerá na zaujímavú a vtipnú značku :D Som zvedavá na ďalšie články ! :) Ja som kedysi závislačila na Silk Naturals, ale teraz majú už otrasné poštovné - začína niekde okolo 8 dolárov a veľmi rýchlo rastie, čiže už tam veru nadšene nenakupujem. Teraz už dlhšie chystám takú menšiu objednávku, ale nejak sa k nej neviem dokopať keď viem, že poštovné je drahšie ako to, čo chcem objednať :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, ty neznám, jdu je omrknout. :) Ale taky mě štve, že většina amerických e-shopů do zahraničí neposílá, nebo když jo, tak je poštovné tak 20 dolarů... :(

      Vymazat
  7. Taky bych chtěla vidět stíny namalované :). Jinak moc hezké věci, moc se mi líbí ty intertubes :).

    OdpovědětVymazat
  8. Klidně nás spamuj, klidně spamuuuuuuuuj!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Tak jo no. Stejně kdo nechce, tak to číst nemusí. :D

      Vymazat
  9. Holka, tak jsi mě na ně konečně dostala:) Otevřela jsem jejich stránky a jsem lapená:) Mají nádherné odstíny, budu muset udělat řádnou objednávku!:) Na jak dlouho tak vystačí ty malé 1 gram kelímky? A nějaké ty barevné balzýmky to taky jistí:) Mají hezkou parfemaci?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a žádám všechny swatche!:) A brzy!:)

      Vymazat
    2. :-D No mně ty 1gramové kelímky vydrží hooodně dlouho, protože jich mám moc. :D Ale i tak, 1 gram je standardní balení u lisovaných stínů např. u Artdeca nebo jiných menších paletkových. A těch sypkých stačí nabrat na štěteček trošku, ještě to oklepneš zpátky... takže já myslím, že vydrží dost. A balzámek jsem ještě nerozbalila, ale podle stránek by měly být vanilkové.

      Vrhnu se na to, až se vrátím z dovolené. :) Zítra brzo ráno odjíždím, takže tímto se na týden loučím. Budu bez netu. :)

      Vymazat
    3. Pěknou dovču a dovez si něco pěkného, s čím se nám pochlubíš:)

      Vymazat
  10. To je nálož :-O ale tak musela sis vynahradit ten půl rok, ti rozumím!
    Nicméně jsem ráda, že mě to nezaujalo (v poslední době zahučelo několik tisíc na El Nino), takže stačí :-D navíc se osypávám při sousloví "Hra o..." :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Proč? Jako Hra o trůny nebo cokoliv Hra o... ? :D

      Vymazat
  11. Ehm, takže moje objednávka:)
    Topiary
    Size: Sample Bag (approx. 1/8 tsp) 1 $1.00
    Courtier
    Size: Sample Bag (approx. 1/8 tsp) 1 $1.00
    Whiteout
    Size: Mini Jar (1.0 gram) 1 $3.50
    Gift of Mercy
    Size: Mini Jar (1.0 gram) 1 $3.50
    A Push in the Right Direction
    Size: Mini Jar (1.0 gram) 1 $3.50
    Scar *Non Vegan*
    Size: Sample Bag (approx. 1/8 tsp) 1 $1.00
    Elite Four
    Size: Sample Bag (approx. 1/8 tsp) 1 $1.00
    Equivalent Exchange
    Size: Mini Jar (1.0 gram) 1 $3.50
    Apparatus
    Size: Sample Bag (approx. 1/8 tsp) 1 $1.00
    I'll Move That For You
    Size: Mini Jar (1.0 gram) 1 $3.50
    Not Very Effective
    Size: Mini Jar (1.0 gram) 1 $3.50
    A Girl and A Cat
    1 $5.00
    With Eyes Unclouded
    1 $5.00
    Midnight
    Size: Sample Bag (approx. 1/8 tsp) 1 $1.00
    Gelato Beach
    Size: Sample Bag (approx. 1/4 tsp) 1 $1.50
    Concubine
    Size: Sample Bag (approx. 1/4 tsp) 1 $1.50

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezky... :D Doufám, že budeš stejně spokojená jako já. Jsem z toho trochu nervózní, když jsem na ně nalákala několik lidí. :D

      Vymazat