středa 2. července 2014

Jdu si koupit jenom šampón... (červnový new in)

Taky si pravidelně chodíte do drogerie pro jednu dvě věci a končíte s plnějším košíkem, než jste plánovaly? Já to tak mám skoro pokaždé, proto taky moje předsevzetí neutrácet tolik za kosmetiku většinou skončí nenaplněno... protože se tam vždycky najde něco, co zrovna nutně potřebuju.... a třeba něco malého, co nutně nepotřebuju, ale co si musím koupit, a) protože je to levné, b) když to není levné, tak je to za odměnu (důvod se vždycky najde).

No, to bylo jen tak na úvod k zamyšlení. :D Ano, v červnu jsem chtěla na kosmetice šetřit, aby mi zbylo na dovolenou. Přece jen se mi ale několik nových věcí, které vystačí na novinkový článek, sešlo.



Skočila jsem si do DM, kde jsem nakoupila:

Šampón a kondicionér Timotei Pure. Došel mi šampón (Garnier Ultra Doux). Chtěla jsem udělat velký nákup vlasové kosmetiky Natura Siberica, ale z výše uvedených finančních důvodů jsem ho odložila, a tak jsem se vydala do drogerie pro další chemku bez silikonů a parabenů. To byl hlavní důvod její návštěvy. Původně jsem chtěla vzít opět Ultra Doux, ale u Zuzky jsem se dočetla o tomto Timotei, jenž má být bez parabenů, silikonů a barviv (samozřejmě se SLS a dalšími nádherami, ale aspoň něco) a v DMku ho fakt měli, za necelých 40 korun. Tak jsem mu koupila i brášku kondiše, aby mu nebylo smutno. Jsou na normální až mastné vlasy, voní po zeleném čaji a zatím jsem s nimi moc spokojená.

Holítka Balea. Ty jsem taky potřebovala, doma mi zbylo poslední. Nevím, jak vy, ale já do holítek nejsem ochotná investovat víc jak stovku. Čím víc břitů a ochranných proužků holítko má, tím hůř se mi s ním pracuje, tím hůř holí nebo tím rychleji se mi ztupí. Aspoň tak to mám já, takže na ty fajnové dámské holící strojky mě neužije.

Noční krém pro citlivou pleť Alverde. Došel mi noční krém, opět jsem jej chtěla pořídit v rámci Natura Siberica nákupu, takže jsem hledala levnou přírodní variantu. Pleť citlivou nemám, ale v našem DMku zrovna měli noční krémy jen na zralou, extra zralou, suchou a extra suchou pleť, nic pro smíšenou a mastnou, tak jsem sáhla po tomto, protože nebyl nijak extra mastný a nááádherně voní. Dneska ho použiju poprvé.

Voděodolná řasenka Dermacol. Tu jsem pořídila kvůli Nicce, měla jsem pocit, že ji zkrátka musím mít. :D

Korektor Stay Matte od Rimmelu. Protože ten předchozí mi dochází. Chytrák jsem se nepodívala, co že to mám doma za odstín, tak jsem se asi 10 minut rozmýšlela, který z těch dvou, co měli v regálu, to byl. Po příchodu domů jsem zjistila, že ani jeden - ten starý je v třetím odstínu, který v DMku neměli.

Rtěnka Rimmel Moisture Renew. To je ta věc, kterou jsem nepotřebovala, ale impulzivně koupila, protože o ní všichni básní. Měla jsem se plesknout přes prsty. Vzala jsem si odstín, který mi přišel jako světlá varianta Grand Rouge rtěnky od YR, kterou jste mohli vidět v květnovém new inu. Doma jsem zjistila, že je ten odstín úplně stejný (uá, to se může stát fakt jen mě), i když v balení vypadá světlejší, a navíc má ta rtěnka přesně ten nechutný plastový odér (teda ne vůni, ale zanechává mi na rtech takový divný pocit, jako bych si je mazala tekutým plastem), který na rtěnkách nesnáším a který je důvodem, proč klasické drogérkové rtěnky většinou nekupuju. Ach jo.

Na fotce pak můžete vidět ještě dvě micelárky:
Biodermu jsem vyhrála v giveaway u Katky. Jupí! Vyzkouším pramáti všech micelárek a uvidím, jestli vážně stojí za ten hype. :D
Eucerin byla v Marianne, neodolala jsem. :)
Takže mám zásobu micelárek tak na rok, v polici mi stojí (až na tu první) neotevřené Yves Rocher, Bourjois, Bioderma a Eucerin. :D


Moora mě zlákala na akci na elnino, tester Burberry Body za 242,- Kč. Je to body mist, takže odlehčená varianta vůně bez alkoholu. Nákup naslepo se vyplatil, voní úžasně. :) Ještě ji pořád mají. ;)

A abych těch řasenek neměla málo, tak mě Beast Loves Beauty zlákala na tuhle přírodní od Alverde. No spíš jsem uviděla ten kartáček a věděla jsem, že ji musím zkusit, i kdybych si pak jen nechala ten kartáček, protože to je prosím můj řasenkový ideál. Nafoceno nemám, koupeno posledního června, tak aspoň oficiální foto:

Zdroj

No jo, sledování blogů se finančně moc nevyplácí. :D

A jak jste se v červnu odměňovaly Vy? 
Chtěly byste na něco z mých novinek přednostně recenzi?

P. S.: Teď jsem si uvědomila, že jsem si zapomněla koupit své oblíbené tužidlo. :(

22 komentářů:

  1. Ja sa hlásim za prednostnú recenziu na Timotei...mám z tejto rady suchý šampón a je super

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Na ten jsem tam taky koukala, ale mám ještě svého starého Lee Stafforda. Tak až mi dojde, tak Timotei určitě zkusím. :)
      Jo, ráda ji napíšu, chtělo by to konečně i nějakou recenzi pečující kosmetiky (bohužel jsem "zavalena" dekorativkou). Akorát to chce ještě aspoň týden testovat, tak se k tomu dostanu asi až po dovolené. :)

      Vymazat
  2. Tak řasenka mě naopak odradila, moc mě fotka neoslovila. Ale zato voděodolnou mít musím také díky Nicce :)))) Eucerin jsem předala kamarádce, nějak poslední dobou micerálky nemusím, frčím v gelech a balzámech :)) Na ten body sprej sjem koukala,ale absolutně nevím jak voní ...Jinak super nákup

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ta řasenka je fakt velmi přirozená, žádný dramatický vzhled s ní vyčarovat nejde, ale já zkrátka musela mít ten kartáček, protože takový už dlouho hledám. Velký s klasickýma štětinama a zároveň natočený. Já ho asi zkusím narvat i do jiné řasenky s účinnějším složením. Ale ještě musím vymyslet, jak to pak budu zavírat, aby to nevysychalo, když na to kartáček nebude sedět. :D

      Vymazat
    2. Jinak Moora mi k vůni napsala: "je to taková univerzálka, klidně doporučuju na slepáka - trocha sladkých květin (fialka možná?) + nekonfliktní pižmový základ" Celkem to sedí, řekla bych.

      Vymazat
  3. týjo, mně právě ten Body vůbec nevoní. už někdy kdysi dávno ho měli na FragranceDirect taky za směšnou cenu, nějakých sedm liber nebo tak nějak... pořád jsem na něj chodila koukat na netu, pak jsem chodila do Sephory ho očuchávat a vždycky jsem došla k názoru, že ho nechci... že mi to voní... prostě tak nijak. tuctově a nudně. přitom ale se mi strašně líbí ta lahvička (jo kupuji si parfémy podle lahvičky, a proto si taky asi nikdy nekoupím nic od Thierry Muglera)... ale prostě ta vůně. to ne. když už se voním, tak chci, aby to bylo alespoň trošku zajímavé.

    a tím vlastně chci říct, že závidím všem, co si ho koupili za tu výhodnou cenu a voní jim. taky bych si chtěla za tak pěknou cenu něco koupit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A voněla jsi k jaké verzi? EdT nebo parfém? Ty já třeba nikdy neovoněla, takže nevím, jestli by se mi ta vůně v silnější verzi líbila. Mně se líbí, že je ta body mist taková jemná a nevtíravá a že tak nějak splyne s tělem, fakt "body". :D Asi to zní jako klišé, ale tak to mám já.

      Ale taky musím dodat, že já na vůně vůbec nejsem a absolutně nemám přehled. Nechce se mi za ně utrácet. Takže se mi člověk zavděčí kde čím a nějakou výjimečnost se ani nesnažím hledat. Když jsem byla posledně v parfumerce čichat k voňavkám (někdy loni na podzim! už to o něčem svědčí), tak mě z toho akorát rozbolela hlava. :D Jednu jsem si tam vybrala a od té doby se voněla jen jí. Už mě to nebavilo, tak jsem si koupila tuhle polevnu na prostřídání.

      Vymazat
    2. no já jsem voněla ke všemu, co měli v parfumérce. i body sprej mám očuchaný a všechno mi voní stejně... prostě nijak. nežeby mi to nějak smrdělo to ne.... ale prostě absolutní nuda. nevím, jsem asi divná.

      Vymazat
    3. no nejsi ;-) přeci jen to není nic co by člověka vytrhlo, ale osobně mi je taková příjemná ve stylu "ani úplná drogerie, ale ani nic extra" - prostě letní polívačka :) což tedy ztěžuje hmotnost flakonu :-D

      Vymazat
  4. Ach jo, ta Burberry voňavka! Všichni mě pořád lákáte, a já se bojím, že nakonec neodolám!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zkus jít čichnout do nejbližší parfumerky a představ si ji v jemnější verzi (tam asi budou mít vystavené parfémy či EdT/P).

      Vymazat
  5. Tak s tou drogérií to mám stejně :D, bohužel:( :D. Ten Timotei mě překvapil, za tak super cenu, asi ho někdy vyzkouším. Na tu řasenku jsem zvědavá, doufám, že bude recenze :). Korektor si taky plánuju koupit, tuhý mi totiž dochází. Nejspíše vyzkouším ten v kelímku od Cetrice, spousta blogerek si ho vychvaluje :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Catrice jsem ještě nezkoušela. Odrazuje mě, když ho vidím v drogérce, jeho žlutý podtón a taky to, že několik holek psalo, že jim leze do vrásek. A ty já kolem očí už mám. :(

      Vymazat
    2. No právě mně vůbec nevyhovoval, asi to bude chtít zkusit...ale vadila mi viditelnost nánosu a na vrásky rozhodně ne.

      Vymazat
  6. Myslím, že si ten Burberry Body závoj prostě koupím. :-D Mám hrozný strach do toho jít naslepo a na druhou stranu mě to za těch pár peněz děsně láká. Přesně jak píšeš, sledování blogů se nevyplácí. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus si najít nějaké recenze, já bych řekla, že ty první, co na mě vyskočily, ty složky vůně celkem vystihly, pak už je jen na tobě, zda si myslíš, že ti to bude vonět. Já si řekla, že do toho půjdu, a vyplatilo se mi to. Ale jak jsem psala o pár komentářů výš, já jsem na vůně hodně nenáročná.

      Vymazat
    2. Já do něj šla naslepo (ted už mají jen za tutéž cenu závoj 60 ml, mám objednáný pro mami k narozeninám) a líbííííí! Je to tedy fakt BODY, taková jakoby přirozená lidská vůně (hm to zní pěkně úchylně). Na začátku broskev a prostě pěkné, příjemné. A to já zas náročná docela jsem :)

      Vymazat
  7. Ten šampon Timotei je bez silikonů, parabenů a barviv, taky jsem ho používala, ale u všech kondicionérů včetně tohohle jsem silikony ve složení našla.. pro jistotu radši mrkni, možná už se ve složení něco změnilo, nevím, ale jejich kondiše jsem právě kvůli silikonům nikdy nekupovala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No neviděla jsem tam žádný klasický dimethicone, ale nevylučuju, že něco silikon byl, ale já to nepoznala. :D

      Vymazat
  8. Tá maskara je po čase trochu lepšia, teda podľa mňa všetky sú trochu lepšie, keď trochu zhustnú :) Tak dúfam, že bude pre teba aspoň ako tak použiteľná a nebude z nej užitočná len kefka :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D I kdyby jo, tak zas tak drahá ta řasenka nebyla, takže by mi to nevadilo. :)

      Vymazat
  9. Ty Timoteiové mě zajímají. Už jsem na ně v drogérce koukala, ale vzala jsem místo nich klasickou Alterru. Příště po nich ale už určitě šáhnu.

    OdpovědětVymazat