čtvrtek 30. ledna 2014

Recenze: There and Back Again: A Hobbit Collection III. (Shiro Cosmetics)

Předtím, než odjedu na takovou první menší letošní dovolenou (nejedete někdo taky na PragoFFest?), mám pro vás další díl recenze hobití kolekce od Shira. (První díl, druhý díl.) Tentokrát jde o dva odstíny spíše neutrální, vhodné i na denní nošení (teda podle mě) a naopak jeden hodně výrazný, o jehož nositelnosti jsem měla celkem pochyby. Jsou to:

- Farewell, Wherever You Fare
- A Regular Bears' Meeting
- Attercop, Attercop



______________________________________________________

Screenshot (art by Robin Kaplan - TheGorgonist)
"'Farewell!' they cried, 'wherever you fare, till your eyries receive you at the journey's end!' That is the polite thing to say among eagles.
'May the wind under your wings bear you where the sun sails and the moon walks,' answered Gandalf, who knew the correct reply."
- J.R.R. Tolkien, The Hobbit


Studená, kamenně šedá hnědá s lehkým třpytem. Použitelná na rty.

Jde o moc pěknou středně hnědou se stříbrným shimmerem. Pro mě je tohle taková středně výrazná barva, kterou klidně nosím do práce. S Pixie Epoxy (vpravo) moc rozdíl není, jen ta hnědá je trochu tmavší a možná je trochu lesklejší a víc metalická. Na očích drží dobře, nemůžu si stěžovat. Samozřejmostí je ovšem báze, sypké stíny bych se ani nesnažila bez ní nanášet. Opět je vlevo jen báze Artdeco, vpravo báze Artdeco + Pixie Epoxy.


Pod úhlem
Bez Pixie
S Pixie
_______________________________________________

Screenshot (art by Robin Kaplan - TheGorgonist)
"'I have been picking out bear-tracks,' he said at last. 'There must have been a regular bears' meeting outside here last night. I soon saw that Beorn could not have made them all: there were far too many of them, and they were of various sizes too. I should say there were little bears, large bears, ordinary bears, and gigantic big bears, all dancing outside from dark to nearly dawn.'"
- J.R.R. Tolkien, The Hobbit
 
 
Sytá zarudlá hnědá s medovým třpytem. Použitelná na rty.

Tady už máme tmavší hnědou, která se s tou předchozí hezky doplňuje. Mně přijde jako taková pěkná čokoládová. Červená moc není (rozhodně ne tak jako v minulém díle The Last Homely House), ten medový shimmer bez Pixie prakticky není vidět (přijde mi spíš jako klasický bezbarvý lesk). S Pixie vpravo už snad vidíte, že lehký zlatožlutý shimmer tam je. Taky moc dobře drží, klidně i 12 hodin. Je to ale hodně o tom, jak se vám podaří trefit množství a rozetření báze a lepítka. Pokud na nějaké místo zapomenete, dáte něčeho moc/málo, stín na něm vydrží míň.
 



Bez Pixie
S Pixie
Pokoušela jsem se oba stíny smíchat dohromady. Výsledek:






Jiné světelné podmínky:




_____________________________________________

Screenshot (art by Robin Kaplan - TheGorgonist)

"This is what he sang:
Old fat spider spinning in a tree!
Old fat spider can't see me!
Attercop! Attercop! - Won't you stop,
Stop your spinning and look for me?
Old Tomnoddy, all big body
Old Tomnoddy can't spy me!
Attercop! Attercop! - Down you drop!
You'll never catch me up your tree!
Not very good perhaps, but then you must remember that he had to make it up himself, on the spur of a very awkward moment."
- J.R.R. Tolkien, The Hobbit

Matný černý základ s tmavě modrou měňavostí hmyzího krunýře. Nepoužívat na rty.

Pavouci sice nejsou hmyz, ale to nevadí. Tohle je opravdu výrazná a moc pěkná barva, připomíná mi krovky nějakého skaraba. S Pixie je ta tmavá modrá ještě o něco výraznější, stejně jako základ. Já chytrák jsem si ale ten víkend, co jsem to fotila, nepřivezla s sebou žádné černé oční stíny, se kterýma bych to mohla blendit, tak jsem musela použít jen takové nepoužitelné hnědé. Takže výsledek líčení nic moc. Výdrž byla kvůli třpytivosti trochu slabší (8 hodin), ale pořád dost dobrá.







Jinak modrou v líčení skoro vůbec nepoužívám, takže jsem počítala, že se mi moc líbit nebude, ale přijde mi nakonec celkem fajn.




Jiné světelné podmínky (ty rýhy nejsou roztečené, tam jsem ten modrý stín jen zapomněla nanést...).





_________________________________________________

A tady jsou všichni pohromadě:

Bez Pixie Epoxy
S Pixie Epoxy
Pokus rozmazat je prsty
Opět jsem s kvalitou a pigmentací velmi spokojená a těším se na vyzkoušení dalších odstínů. Příště to budou lesní elfové, drozd a drak.

Který odstín se Vám líbí nejvíc?

19 komentářů:

  1. Poslední! Roz ji hodně ten poslední se mi líbí nejvíc :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslela jsem si, že se ti bude líbit nejvíc. :) Vím, že máš ráda výrazné barvy. Já taky. Jen se s ním musím ještě naučit pracovat. Mohl by vypadat pěkně s fialovou.

      Vymazat
  2. Attercop!!! O.O Nadherna farba :D Jedna z tych, ktore sa mi sialene pacia, ale nevedela by som to nosit :D
    Ale aj regular bears' meeting je pekna, sa mi paci ze je taka syta :D A neviem co je to za tien na oficialnom swatchi, vedla RBM (taka lososova farba) - ale pekne by spolu ladili :D

    OdpovědětVymazat
  3. Líbí se mi nejvíce ten první odstín, ale všechny vypadají krásně, takové syte! :)

    http://sugar--spice--nice.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Ten poslední je božíííííííí :-)

    OdpovědětVymazat
  5. To je opravdu nádhera, super pigmentace a boží odstíny :3

    OdpovědětVymazat
  6. to prvé líčenie sa mi páči najviac :)

    OdpovědětVymazat
  7. Daji se sehnat i u nas, nebo jen na shirocosmetics.com? A nevis, zda ta uplne nejmensi velikost, to jsou pytlicky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě jen na shirocosmetics, je to malá firma s pár zaměstnanci. Poštovné je asi 7 dolarů. Jo, ta malá velikost jsou pytlíčky, jsou dobře a prakticky zalepené, jdou znovu otvírat a zavírat. Je v nich asi čtvrtka čajové lžičky. Na otestování je to dost, já jsem jeden vzorek použila už třikrát a pořád je tam toho víc jak půlka. Vím, že nějaká slečna z USA si je pak stlačovala do paletky, ty vzorky, a normálně jí to stačilo na zaplnění malé paletky.

      Vymazat
    2. Pytlicky nechci, chci ty krasny obaly s Game of thrones:D to uz je ta stredni velikost? Ale tech penez za celou sadu:(

      Vymazat
    3. To je bohužel až ta plná velikost. :( Já jsem u těch hobitích podváděla. Nafotila jsem jsi ty obrázky, co mají na stránkách, zmenšila v GIMPu, nechala v copycentru natisknout na lepící papír a sama vystříhala a nalepila na kalíšky.

      No najednou je to celkem dost peněz. Ale i to střední balení je množstvím víc jak některé monostíny od lepších značek (třeba Artdeco) a přitom pigmentací a výdrží je to srovnatelné třeba i s Urban Decay (samozřejmě když se s tím člověk naučí, hlavně vychytat správné báze, protože nasucho se s nimi moc pracovat nedá), takže si myslím, že vyhozené peníze to nejsou. Navíc tady v té sadě je plné balení lesku na rty i u střední velikosti (v jiných sadách lesky nejsou, tak jsou levnější).

      Asi si tu kolekci někdy v březnu pořídím a zase si ty nálepky vyrobím, tak ti je kdyžtak můžu poslat, a kdyby ti přišly OK, třeba bys do toho šla jak já. :)

      Vymazat
    4. Jinak ony ty podomácku vyrobené nálepky se od těch oficiálních moc neliší, možná mají trochu horší rozlišení. Mám i jedno plné balení stínů (Nicolase Cage) a je jasné, že si to výrobci taky jen někde nechávají vytisknout a pak to na to ručně lepí.

      Vymazat
    5. Takže nálepky jsou až na tom velkym balení? Tak v tom případě dilema vyřešeno, to velký určo kupovat nebudu, tisícovku bych možná byla ochotná, ale jinak už ne. Tak škoda no. A děkuju za odpověd;)

      Vymazat
    6. Není zač. :)
      Pokud vím, tak dřív byly nálepky i na středním balení. jenže jak se firma stala populárnější a objednávek přibývalo, lepení nálepek zpomalovalo proces vyřizování objednávek, tak je začali dávat jen na velká balení, aby zrychlili produkci.

      Vymazat