neděle 19. ledna 2014

Recenze: Astor Lip Butter (Cheeky Cherry) + swatch: Korres Lip Butter (Quince)

Jak možná víte, nejsem moc velká fanynka rtěnek. Ráda si výrazně líčím oči, takže výrazné rty by pak už byly většinou moc, navíc mám rty pořád suché, takže s sebou všude nosím spoustu balzámů, které používám během dne několikrát, rtěnky mi rty většinou jen vysušují. Taky jakákoli rtěnka má u mě krátkou výdrž. Dojdu do práce a hned si dám kafe a něco na zub a je po rtěnce. Když ale začala být populární másla na rty, kombinující rtěnku, balzám a lesk, přiznám se, že mě zaujala, obzvláště chubbysticky (u mě čabíky).

Hodně chvály jsem slyšela na ty od Astoru, někomu vyhovovaly i víc než původní od Clinique (myslím), tak jsem vyrazila okouknout je do drogérky. Vyzkoušela jsem skoro všechny na ruce, ale přišly mi barevně nic moc, zkrátka se mi nechtělo utrácet skoro dvě stovky za lehce barvící balzám. Pár odstínů ale výraznějších bylo, Cheeky Cherry konkrétně nejvíc. Tak jsem si řekla, že ho zkusím, protože žádnou opravdu rudou rtěnku nemám a tenhle navíc neměl teplý podtón. Po asi dvouměsíčním čekání na doplnění zásob - všude byla tahle barva vyprodaná - jsem tohoto krasavce konečně ulovila v Rossmannu v Olympii.


Co se designu týče, jde o klasickou tlustou tubičku, u Astoru je mají se zlatým potiskem. Zatím se mi neodral, což je plus, poškrábanou odranou kosmetiku nemám ráda. Na fotkách to balení vypadá tepleji než ve skutečnosti, opravdu je ta červená víc do studena - růžova či fialova. V samotném čabíku jsou malé stříbrné třpytky, které však na rtech vidět nejsou. Voní krásně vanilkově, ale opravdu vanilkově, jako vanilkové rohlíčky, nijak uměle. Mňam.

Out of focus fail...

Přesný název: Astor Soft Sensation Lipcolor Butter - do nadpisu trochu moc dlouhé.
Následují swatches na ruce - tady je hezky vidět, že ta červená je studená.



Tady máte moje "nahé" rty. Jak můžete vidět, nemají moc ostře definované hranice, jsou skoro mrtvolně bledé a flekaté. No zkrátka nic moc. Navíc mám v okrajích ještě zažranou barvu z testování toho růžového intertubu od Shiro Cosmetics. Zvýraznění se jim tedy určitě hodí.


U někoho jsem četla, že jak má čabík spíš balzámovou konzistenci, tak je u tohoto výrazného odstínu problém, že když se na okrajích rozpíjí, tak je to vidět. A že by byla potřeba konturka. Já žádnou konturku nevlastním a mám k nim trochu averzi, tak jsem zkusila starý trik, co jsem kdysi dávno četla snad v nějakém dívčím časopise. Namísto konturky orámovat rty zvnějšku tuhým korektorem a rozetřít doztracena. Myslím, že to celkem pomohlo, nic se mi nerozpíjelo. (I když tady na té fotce jsem si horní ret napravo moc hezky nevykreslila. Při focení jsem si toho nevšimla, až v počítači. Takže to není chyba produktu, ale moje.)



Barví opravdu hodně, některé gelové rtěnky se můžou jít klidně zahrabat. Krásně rty hydratuje a i ten lesklý finiš se mi moc líbí. A překvapivě dlouho vydrží, cestu do práce přežil bez úhony, i nějaké ty první dvě tři hodinky v práci (pak jsem si dala jídlo). Když se stírá, tak relativně rovnoměrně a zanechává výrazný matný stain, který ani nevypadá blbě. A pořád nechává rty hezky hydratované, což je fakt super.



Zátěžový test - jablko. Když si dám jablko, spolehlivě tím úplně setřu jakoukoli rtěnku, co vlastním, protože se vždycky zakousnu tak, že do jabka zabořím celé rty. Na a tady po tom přece jen něco zbylo. Když se většina barvy setře, začnou být vidět ty stříbrné třpytky. Já si jich ale teda všimla až při druhém použití. Líbí se mi, že se jídlem nerozmazaly okraje rtů.


Abych to shrnula, pokud máte rády výrazné barvy, ale zároveň potřebujete hodně hydratace, tohle může být výrobek přesně pro vás. A je fakt super. 
_________________________________________________________________________________

A abych těch másel na rty neměla málo, tak jsem si koupila i jedno v jemnějším odstínu. Korres je můj oblíbenec od té doby, co jsem dostala švestkovou variantu v jednom z Ladyboxů. Byla jsem z něj tak nadšená, že to byla jediná věc z mých krabiček, co jsem recenzovala samostatně. (I když teď když se zpětně dívám na ty fotky v té recenzi, tak nechápu, proč je na fotkách rtů tak světlý, ten balzám je totiž fakt výrazný. Asi ho budu muset nafotit znova a tu recenzi updatovat.) 

Takže jsem se rozhodla tomu z Ladyboxu pořídit bratříčka, co by barvil jen trochu a hodil se mi k výraznějšímu líčení očí. Je jaksi zbytečné recenzovat tohle máslo znovu, kvalita se nezměnila (to švestkové trochu změklo a víc barví). Takže jen pár poznámek:

Nemohla jsem se rozhodnout, jaký odstín si vybrat. 250 korun za úplně neviditelný se mi dávat nechtělo. Plánovala jsem si koupit Pomegranate nebo Jasmine, ale oba mi přišly v obchodě moc světlé. Nakonec jsem čapla Quince (kdoule), i když se mi fuchsiový obal moc nezdál. Na ruce ale vypadal úplně jinak než odstín kelímku, taková hezká jemná růžová.

Takhle vypadá krabička, ta v Ladyboxu nebyla. Pěkná, stylová, nasunovací skládačka. :)






Kdouli jsem jedla jednou, je to takové divné hruškojabko a chutná poněkud trpce. No a hádejte co, to máslo po něm asi opravdu chutná. Sice si tu chuť ovoce už moc nepamatuju, ale když máslo nanesu na rty, tak mám v ústech najednou takovou zvláštní jemnou, lehce nakyslou, svíravou chuť. Jen na chvíli, není to nic nepříjemného. 

Swatch na ruce:


Na rtech. Myslím, že vypadají líp, ne tak nezdravě.


Počítám s tím, že až spotřebuju víc tady z těch, tak si pořídím i nějaký ten další odstín. Třeba Wild Rose, to by měla být tmavá červená. Nebo Guavu, až mi dojdou moje bezbarvé balzámy. Protože tyhle másla zkrátka nádherně voní (každé podle svého jména) a opravdu skvěle hydratují, takže mi za ty peníze stojí. Čabík od Astoru u mě plní spíše tu funkci rtěnky.

A jak jste na tom s másly na rty a různými chubbysticky Vy?

19 komentářů:

  1. Ja som nikdy nijaky chubbystick neskusila, okrem toho Astoru (len iny odtien), aj ked som si len swatchla kamaratkin na ruku a teda na balzam je to krasne pigmentovane :D a vona sa mi tiez velmi pacila! :D
    Konturkovy typ nie som ani ja, strasne sa bojim ze by som si rano potme netrafila odtien a chodila na verejnosti s 90s lips (svetlejsi ruz, tmava konturka:D)
    A farba ti podla mna velmi pristane (aspon teda ku skintone, kedze ta nevidime celu :D:D)
    Ach a teraz si mi pripomenula ze chcem Pomegranate + Plum lipbutter :D Aj ked rozmyslam ze by som skusila Nuxe Reve de Miel balzam, najma preto lebo ma matny finish :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, 90s rty, to vypadá hrozně. :D
      Mají od Nuxe i nějaké barevné balzámy? Když jsem googlila, vyhodilo mi to jen bezbarvé.

      Vymazat
    2. neviem o tom ze by mali :D ja to prave chcem pod ruz, a aby sa to nelesklo...vraj su dobre, tak som zvedava (ale to sa musim najprv rozhybat a objednat to:P)

      Vymazat
    3. Tak doufám, že pak bude o něm kdyžtak bude nějaký článek. :)

      Vymazat
  2. Já jsem z máslíčka od Astoru úplně na větvi, zbožňuji ho! Mám o něco světlejší odstín, protože třeba s tím tvým bych se do školy asi neodvážila, ale i tak je fakt dobře pigmentovaný a vypadá nádherně:) O vůni ani nemluvím.
    Ten Korres se mi líbí, máš opravdu docela světlé rty a hezky ti je zvýrazní:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. :) No já bych se s tím do školy taky neodvážila. :D Občas se tak namaluju, když jdu do práce, ale to jen tehdy, když vím, že budu celý den zavřená sama v kanclu. Asi na výraznou rtěnku nemám to správné sebevědomí. :D A v Brně tak skoro nikdo nechodí, vždycky na mě všichni čumí. Ale tak jednou za čas to chce v líčení změnu a tohle je takové oživení. :)

      Vymazat
  3. já mám klasickou čubinu od Clinique a pak od Catrice. ta Catrice je máslovější, Clinique může víc vysušovat a nevoní tak hezky. celkově se mi to líbí, já moc nejsem na rtěnky ani na lesky, tohle je tak mezi... uvažuju buď ještě o nějaké Catrice nebo zkusím Astor nebo Bourjois. koukala jsem na netu na Rimmel, jsem zvědavá, jestli dorazí k nám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Astor je fakt moc fajn, jiný jsem zatím nezkoušela. Ani nevím, že je chystá i Rimmel...

      Vymazat
    2. no v zahraničí už je, Rendy si ho objednávala myslím z Asosu, ale cena mi přišla trošku mimo (i když co jsem se dívala, tak třeba na FU je Rimmel dražší než tady v drogeriích)

      Vymazat
  4. mne este nejaky chubby stick doma chyba este stale som sa neodhodlala ku kupe, ale najviac ma laka Astor a Bourjois :) mozno dostanem na Valentina - uvidim :) a tvoja farba je dokonala!

    OdpovědětVymazat
  5. Wow! Tak TOMUHLE říkám fakt rudá :-) moc ti sluší, Brunwen! A ten zátěžový jablíčkový test mě pobavil :-) se vždycky bojím i pomyslet na jídlo, abych neměla barvy až za ušima. Ale jestli to přežije takhle pěkně bez rozpití...eeeej :-)
    Bebe
    Růžový chroust

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :)
      Když jsem ji měla na sobě prvně, tak po prvním jídle jsem se bála podívat do zrcadla, čekala jsem, že bude barva někde na bradě. :D

      Vymazat
  6. Já mám od Korres odstín Plum a jsem spokojená úplně maximálně. Quince teda ale vypadá taky krásně! Co se týče pastelek na rty, od Astoru už vlastním dvě - Pink Lady a Unguilty Pleasure. No a ty používám vlastně vůbec nejradši, když si mám něčím zvýraznit rty. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem si ty odstíny vygooglila, Pink Lady by na mě byla asi moc světlá a studená, ale Unguilty Pleasure vypadá opravdu moc hezky. :)

      Vymazat
  7. Žádný chubbystick jsem ještě nezkoušela a asi nevyzkouším.. Mám akorát rtěnku v tužce Avon, ale jinak stejně používám balzám a pak nanáším štětečkem rtěnku. Nemám moc ráda nic mezi tím. Prostě buď pořádná krycí rtěnka nebo jen balzám.
    Ale co se týče tohoto, celkem koukám že pigmentace je opravdu super a jestli se hydratace nedá s rtěnkami srovnat, tak na tom asi něco bude :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, když má někdo rád rtěnky, tak chubbysticky budou vedle nich většinou nedostatečné. :) Ale tenhle má pigmentaci opravdu skvělou. Já zrovna moc rtěnková nejsem, spíš stínová.

      Vymazat