pátek 20. září 2013

Recenze: Lioele Dollish Veil Vita BB Cream

Na zkoušení tohoto BB krému jsem se opravdu těšila, protože po všech těch béžových odstínech je tohle konečně něco jiného. Vybírat můžete ze dvou variací - "nádherná fialová" a "přírodní zelená". Takže tak, fialový a zelený BB krém, já měla vzorek toho fialového. Krém má, jak už je to u Lioele zvykem, roztomilé dívčí balení (vidět můžete např. zde).


Výrobce nám sděluje:
"Tento BB krém plní dvojitou funkci podkladové báze a BB krému, koriguje tón pleti a poskytuje krytí. Coby nový typ BB krému nejen že ochraňuje pleť s pomocí vitaminů, ale dodává též přirozenější odstín s pomocí barevných kapslí měnících barvu po aplikaci. Pleti dodává zvlhčení a matnost."

BB krém by měl obsahovat vitaminy A, B5, C, E, F, H.
Fialový odstín je vhodný pro sjednocení pleti a rozjasnění, zelený pro krytí problémů a zarudnutí. Já to chápu tak, že zelený je pro ty s víc problematickou pletí.


V žádném českém e-shopu se mi krém bohužel nepodařilo najít. Pokud nechcete nakupovat na ebay, tak můžete sledovat, kdy bude krém opět na prodej na cosmetic-love, bohužel je momentálně vyprodaný, i když si pamatuji, že tam dřív byl za asi 20 dolarů (plné balení má 30 gramů). Cenou jde tedy o mírně vyšší kategorii. Na ebay je možné jej zakoupit u osvědčených prodejců za zhruba 300 korun (zdetu nebo tady).

A teď k samotným vlastnostem krému.

Konzistence: Velmi, velmi lehoučká, na pleti jej prakticky necítíte. Velmi snadno se roztírá.
Odstín: V základu je bílý s lehkým fialovým nádechem, jakmile jej rozetřete, zhnědne. Mělo by jít o oxidaci, ale teda nevšimla jsem si, že by okraj sachetky, který byl od krému trochu zašpiněný, byl hnědý. I na vzduchu byly zbytky krému bílé. Řekla bych, že musí nějak reagovat až na pokožku, netuším, jak to funguje. Možná to ani nechci vědět, mohlo by za tím být nějaké chemické fuj.
Vůně: Poměrně výrazná, všude na netu jsem se dočetla, že květinová, růžová apod., ale ve mně krém nejvíc evokoval ve spojení s odstínem maliny. Možná jsem divná. :D
UV ochrana: SPF25 PA++. Průměrně vysoký korejský UV filtr.

Zde můžete vidět, jak krém postupně mění barvu, vpravo už je zoxidovaný.

Na ruce vypadal trochu jako špatně nanesený samoopalovák, naštěstí na obličeji už ne.


Sjednocení a krytí: Pokud nemá vaše pleť výraznější nedostatky, oboje je více než dostačující. Sjednocení je střední, krytí asi trochu podprůměrné. Ale krém vypadá na pleti opravdu skvěle, velmi přirozeně a dodává jí zdravý nádech.
Hydratace: Nic moc. Já se svou trochu mastnější pletí jsem některá BB musela používat bez denního podkladového krému, tak jsem to tak zkusila první den i s tímhle (fotky jsou z tohoto prvního dne). Krém pleť zvlhčil jen tak tak. Měla jsem pocit, že ještě o trochu míň hydratační a budu cítit na pleti pnutí. Takže další dny jsem už používala denní krém a vše bylo v pohodě. Ženám se suchou pletí doporučuji raději nejprve otestovat nějaké vzorky.
Výdrž: Celodenní, nemám proti ní námitky. :)

Před aplikací
Po aplikaci

Před aplikací
Po aplikaci
Celkový dojem: Velmi, velmi dobrý. Po tomhle BB krému si opět nejsem jistá, zda dám při koupi přednost silnějšímu krytí, nebo větší lehkosti a přirozenosti. No uvidím, co další testy přinesou. Nejvíc nadšená jsem ale byla z toho, že spolu s novou kosmetikou, co jsem si koupila (6% hydratační Mixa krém pro mastnou a smíšenou pleť, který by měl mít matující účinky, + tenhle BB krém + Rimmel Stay Matte pudr), se mi podařilo dosáhnout toho, o co jsem se už delší dobu snažila. Prodloužila se mi doba, po kterou nemusím obličej přepudrovávat - o 2 až 3 hodiny, což je podle mě hodně!

Líbí se Vám tento BB krém? Měly jste možnost jej vyzkoušet? Dáváte přednost krytí nebo přirozenosti?

P. S.: Podařilo se mi zjistit, co znamená "Lioele". Life of Elegant Ease.

2 komentáře:

  1. teda a ten zelený by si neměla? To bylo fascinující jak to měnilo barvičku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel neměla, měla jsem to v balení vzorků od různých značek, takže tam byl od tohohle jen ten jeden. Zajímalo by mě, jestli by byl tmavší nebo ne. :)

      Vymazat