úterý 24. září 2013

Recenze: Ladybox srpen 2013 (narozeninová edice)

Na tento Ladybox se snesla spousta stížností ohledně jeho obsahu, já jsem s ním ale byla velmi spokojená, přestože nebyl zas tak zaplněný.

Obsah srpnového Ladyboxu

Máslo na rty Korres Lip Butter, odstín Plum (plné balení, 6 g, 240,- Kč).

První proměnnou v boxech bylo máslo na rty nebo lesk na rty od řecké kosmetiky Korres. Byla jsem moc ráda, že na mě vyšlo právě máslo, protože jsem z něj byla opravdu nadšená. Nebudu se tady opakovat, jen odkážu na samostatnou recenzi, kterou jsem na tento výrobek napsala.










Uvolňující mátový gel Ryor (cestovní balení, 50 ml, 1/4 ze 162,- Kč = 40,50 Kč).

Tuba obsahuje mléčně bílý gel, který opravdu silně voní po mátě. Když jsem se s ním mazala, dokonce mě pálil až v nose. No a když jsem to s ním přehnala, tak mě nohy opravdu hodně studily a pak pálily, přičemž tyto pocity odezněly tak po půl hodině. Gel ale opravdu funguje. Ulevilo se mi po delší cestě, po které jsem měla těžké nohy, stejně jako po náročném cvičení. I na bolavé koleno zabral. Možná zkusím koupit plné balení mamce, kterou často bolí nohy. I když je dost zimomřivá, takže nevím, jestli ocení ono chlazení. Já každopádně oceňuji ze strany Ladyboxu zařazení i trochu více nezvyklých přípravků, rozhodně lepší než pasta nebo intim sprej.








Oční stín Inglot, odstín 46 (plné balení, freedom systém, 3,2 g, 150,- Kč).

Další proměnná - buď jste mohly dostat oční stín od Inglotu, nebo lak na nehty od Beauty UK. Já naštěstí dostala oční stín, protože si nehty vůbec nelakuju. No naštěstí... jak se to vezme. Odstín 46 je poměrně dost světlý, taková tmavší champagne/světle béžová až lehce meruňková (na fotkách vypadá světleji). Kdyby to bylo vše, tak super, použila bych ho na rozjasňování. Bohužel má stín poměrně výrazný růžový shimmer, takže tohle využití trochu padá. Vlastně jde o velmi podobný odstín tekutým očním stínům Lambre, které byly v květnovém Ladyboxu. Ty měly akorát světlejší základ, ale úplně stejný růžový odlesk. A teda drží líp než tyto inglotky, takže mají u mě při používání přednost a inglotky se válí v kosmetické taštičce a čekají, až na ně přijde řada. Jo a samozřejmě je negativem freedom systém (ne)balení, paletku si pořizovat nehodlám, tvářenku Inglot jsem už podarovala, takže mám opět jen jeden Inglot kousek. Bohužel růžový shimmer se mi na fotkách opět nepodařilo zachytit.





Šampon Pure Fiji (cestovní balení, 30 ml, cca 1/9 z 391,- Kč = cca 43,50 Kč - počítáno z ceny v LB obchodu).
Kondicionér Pure Fiji (cestovní balení, 30 ml, cca 1/9 z 391,- Kč = cca 43,50 Kč - počítáno z ceny v LB obchodu).

Na tyto výrobky jsem se moc těšila, protože jsem měla příležitost vyzkoušet od Pure Fiji kokosový cukrový peeling, který byl skvělý. Dorazila mi vůně mučenka, takže jsem byla ráda, že vyzkouším zase jinou variantu. Bílý zázvor mi ale voněl víc. Vůně je květinová, u kondicionéru trochu víc chemická a ne tak příjemná. Šampon poměrně dobře pěnil, no vypotřebovala jsem jej natřikrát. Hustý kondicionér mi vydržel o něco déle a byl opravdu dobrý, vlasy se po něm skvěle rozčesávaly a působily vyživeně. Šampony obecně na mě nikdy nestihnou udělat dojem, pokud je nepoužívám aspoň měsíc. Takže z těch dvou bych si koupila určitě jen kondicionér. Bohužel je na mě příliš drahý. Dají se sehnat levnější s více přírodním složením. Za zkoušku to ale určitě stálo. 



Na závěr ale musím zmínit jednu nemilou příhodu. Při jednom umývání hlavy oběma produkty se šamponu nepodařilo mastnotu z mých vlasů vymýt, já si toho nevšimla. Druhý den když jsem si rozpletla cop, tak jsem zjistila, že mám na spáncích ve vlasech, ne na kůži, nasedaný sajrajt. Mohlo se stát, že jsem přípravky z vlasů jen špatně vymyla a zbytky zaschly. No když jsem se je hned druhý den pokusila vymýt, Pure Fiji šampon je nebyl schopný rozpustit. Zkrátka to nešlo, vyplýtvala jsem na to zbytek lahvičky a stejně jsem si nakonec musela půjčit Head&Shoulders od kamarádky. Toto tedy silně nahlodalo moji důvěru v mycí schopnosti šamponu a je jedním z důvodů, proč bych si sama koupila jedině ten kondicionér.

Olej na vlasy TMT - Inca Oil - Pandora Oil (vzorek, 3 ml, cca 1/33 z 550,- Kč = cca 16,70 Kč).
Vlasové mléko TMT - Cristall Liquidi Latte (vzorek, 6 ml, 1/25 z 349,- Kč = cca 14,- Kč).

Na vyzkoušení této bezoplachové péče jsem se moc těšila, protože 1) vůbec neznám značku TMT, 2) nemám zkušenosti ani s vlasovými oleji, ani s vlasovými mléky. Byla jsem velmi příjemně překvapená. Olejíček krásně květinově voněl, já se ho ale bála použít víc, tak jsem ho používala dost střídmě. Naštěstí vlasy nezamastil, ale krásně je zjemnil a provoněl (moje vlasy jsou dost hrubé). Vlasové mléko mi vonělo jako nějaký pánský deodorant, ale nebyla to nepříjemná vůně. Konzistencí mi přišlo jako něco mezi gelem a olejem. Vlasy po něm nebyly tak jemné, jako po oleji, ale zase jsem si ho troufla použít víc a vlasy pak byly poddajnější, méně rozlétané, lesklejší a vypadaly vyživeněji. Takže z těch dvou výrobků bych si asi vybrala to latté, navíc je i levnější a je ho za tu cenu víc. Přesto se asi do nákupu nepohrnu, levná sranda to není. Navíc ani jedno v LB obchodu už nemají.





















Finální verdikt:

Celková hodnota boxu = cca 548,20 Kč (koupen za 279,- přes zásilkovnu v době, kdy ještě byla sleva).
Hodnota je sice menší než dřív, ale co bychom pořád chtěly, že ano. I tak je to skoro dvojnásobek toho, co jsme zaplatily. V boxu se mi líbilo skoro vše, akorát stíny nenaplnily má očekávání, takže já si rozhodně nestěžuji. Příští box bude ale asi na chvíli můj poslední, i když říjnový "mystický" box zní zajímavě. Kdo ví, co se pod tím ale bude skrývat. A prý bude i nějaká luxusní edice. Jestli to zahrnuje i luxusně vysokou cenu, tak tu edici si rozhodně kupovat nebudu. Nemám teď moc peněz.

Zářijová krabička má být "MUAácká". Doufám, že tam bude i něco jiného než MUA dekorativka. Navíc prý měl náklaďák vezoucí kosmetiku nehodu a tak se vydání zářijového LB odkládá na neurčito. Co Vy na to? Štve Vás to? Odrazuje Vás to od koupě dalších krabiček? Na LB facebooku se zase rozhořela diskuze, ve které převažují dva tábory zákaznic. "Buďte rády, že tu někdo něco takového dělá, musí to být náročná práce." versus "Ať je to náročné, jak chce, něco jsem si zaplatila, tak očekávám dodání včas."

5 komentářů:

  1. Taky jsem chtěla, aby byla záříjová edice má poslední, ale jak to tak čtu, tak se určitě zase nechám ukecat! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přijde mi smutné, že k říjnu stačí napsat slovo "mystické" a už mě to zaujme. Měla bych se nad sebou zamyslet. :D

      Vymazat
  2. Je sice pěkné, že připravit edici není nic jednoduché, ale člověk prostě očekává, že dostane to, co je mu slibováno. Navíc mi celá ta situace přijde taková trošku podivná. A po těch řečech, že po sloučení bude všechno perfektní a už se nestane, že by se expedice opozdila, se nedivím, že jsou lidé naštvaní. Celý problém je v tom, že Ladybox naslibuje hory doly, přesvědčuje zákazníky o tom, jak je vše v pořádku a pak bum, najednou velký problém s hlavními produkty edice. A tenhle přístup se asi nelíbí více lidem.

    A k srpnové edici..Mno, zrovna jsem z ní nejásala, ale po delší době, je to vydání ze kterého vše využiji a nebudu nic měnit, takže asi tak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně tohle jejich jednání taky vadí, ale nějak nejsem schopná se kvůli tomu rozčilovat. Jsou horší věci. Navíc pokud září bude na chvíli moje poslední krabička, tak nepotřebuju, aby mi došla co nejdřív. Vím, že mě bude štvát pocit, že mi žádná krabička nepřijde.

      Vymazat