sobota 20. července 2013

Recenze: Ladybox červen 2013 + menší zamyšlení na úvod

Zatímco minulá recenze byla velmi pozitivní, tahle bude spíš negativní. Na úvod bych ráda poznamenala něco k taktice lákání zákazníků: Je jasné, že zveřejněním nápověd se Ladybox snaží nalákat nové i stávající zákaznice k objednání krabičky. Čím zní nápovědy líp, tím víc lidí si krabičku koupí. Ovšem pak musí obsah krabičky tomuto hype taky dostát. Pokud budou nápovědy přehnané dvakrát, třikrát za sebou, tak z dlouhodobého hlediska zákaznice spíš odradí, protože ty záhy zjistí, že společnost nedrží sliby a produkty nejsou zas tak skvělé, jak z nápověd působí. 

Rozeberme si červnové clues:

"1. Tentokrát se můžete těšit rovnou na tři produkty v plné velikosti!" - šlo o Mixu, tvářenku a balzám.

"2. Chtěli jste, abychom znovu zařadili INGLOT, a tak se také stalo! Plný produkt na tvář, který upotřebí opravdu každá z vás :o)" - ehm... každá z nás? Hodně žen, co znám, tvářenku vůbec nepoužívá, i když se jinak líčí. Navíc umísťované dva odstíny každé neslušely, proč jsme si nemohly vybrat odstín samy? Zkrátka opravdu velká nadsázka.

"3. Znáte legendární britské balzámy na rty Figs & Rouge ? Prý si daly rande s červnovým Ladyboxem a dopadlo to dobře." - Tipuju, že byla vybrána asi nejméně populární varianta tohoto balzámu.

"4. Je libo naprostou novinku, značku francouzké kosmetiky, která právě vstupuje na český trh? Objednejte Ladybox..." - Mixa, plusový bod za ni.

"5. Ještě nikdy jsme neumisťovali tchajwanskou kosmetiku..." - Záhy bylo oznámeno, že nestihne dorazit.

"6. V poslední době víří svět vlasové kosmetiky nová trendy a oblíbená značka kterou představíme jako první v ČR!" - Na tu se asi zapomnělo, že? Třetina dostala akorát znovu Kiss My Face + zde byly vzorky od Weledy, žádná vlasová novinka zde nebyla, ani nebylo podáno vysvětlení, takže to vypadá jako úplně vycucané z prstu.

"7. Comeback se koná v případě již jednou umístěného oblíbeného britského brandu, s produktem přímo a pouze pro ženy..." - Intim sprej Salcura? No nevím jak vy, ale já bych se v beauty boxu bez takového výrobku klidně obešla... přijde mi to hodně mimo jeho zaměření.

"8. A samozřejmě nebude chybět bonus navíc " - Ano, rtěnka co už byla v Senzaboxu, šampón a kondicionér co už byly v Ladyboxu a zubní pasta. Zkrátka potřebujeme se zbavit přebytků, že? Darovanému koni na zuby nehleď, ale v kombinaci s ostatními neuspokojivými výrobky to špatný dojem z boxu jen umocňuje.

Není tedy divu, že spousta zákaznic byla boxem zklamaná. Samotné výrobky špatné nejsou, ale očekávání byla nápovědami vyhnána zbytečně vysoko. Já doufám, že červnová edice byla spíše výjimkou a že červencový Just Married box bude opravdu tak skvělý, jak je nám slibováno.
___________________________________________________________________________

A teď už k samotné krabičce. Předně mě mrzelo, že jsem nedostala černou, protože černá barva tvoří víc jak půlku mého šatníku. No co už...

Obsah červnového Ladyboxu
Hydratační krém Mixa (plné balení, 50 ml, 199,- Kč).

Na první pohled mě krém nezaujal, hlavně proto, že nemám ani suchou, ani citlivou pleť. Řekla jsem si ale, že ho vyzkouším. Zjistila jsem, že krásně voní po růžích a že se mi skvěle hodí na noc. Protože je pro suchou pleť, je výživnější, což je na noc dobré, a opravdu pokožku zklidňuje. Ráno vypadala má pleť spokojeně, hydratovaně a prozářeně. Brzy mi dojde denní krém, takže si pak možná koupím 6% variantu pro smíšenou až mastnou pleť s částicemi pudru na ranní použití. Jinak pokud se vám Mixa krém také líbil, skočte si do DMka, momentálně tam mají na vše dlouhodobě sníženou cenu, tyto hydratační krémy tam stojí cca 140 korun. Já si koupila ve slevě Mixa micelárku za 114 korun. Zkrátka Mixa byla pro mě jediné jasné plus téhle krabičky.







Multifunkční balzám Figs & Rouge, vůně AloeVera a Máta (plné balení, 17 ml, 169,- Kč).

Na balzám jsem se hrozně těšila, variantou jsem ale byla zklamaná. Mám pocit, že společnost F&R poslala českému Ladyboxu tu nejmíň prodávanou. Design obalu je krásný, balzám sám o sobě je velmi kvalitní, 100% přírodní, na rtech krásně chladí. Když jsem se ale předem dívala na stránky F&R, nemohla jsem se ubránit srovnání s jinými jejich balzámy a tím i onomu rozčarování. Jakákoli jiná vůně (příchuť?) (rambling rose, lemon berry, vanilla orange, pomegranate, wild cherry, coco vanilla) se mi líbí víc, hlavně tedy třešeň a vanilka. Balzám není tuhý, po otevření byl na povrchu vysrážený olej. Tvoří malé hrudky, ty se však okamžitě po zahřátí rozpouštějí, takže mi vůbec nevadí. Nebýt přehnaných očekávání, byla bych s balzámem spokojená (přestože kamarádka, která nemá pro tyhle krabičky pochopení, mi řekla, že je cítit jako tygří mast z asijské tržnice - tu nemám, takže nemůžu posoudit :D ).

Konzistence balzámu
Tvářenka Inglot, odstín 29 (plné balení, 7 g, 180,- Kč).

Tvářenky moc nemusím, nejsou můj oblíbený druh dekorativní kosmetiky. Obvykle mám jen jednu a než ji spotřebuju, tak se po další nepídím, takže bych místo ní měla radši něco jiného. Tento odstín je takový korálový/cihlový, takže teplý. Já mám doma studený odstín tvářenky, takže tuhle inglotku využiju, když si budu chtít udělat teple laděné líčení. Ovšem že bych z ní nadšením poskakovala se říct nedá. Nehledě na hrozné balení do freedom systému, který si rozhodně pořizovat nehodlám. Konzistence je velmi jemná, přestože je tvářenka pudrová, nemám z ní pocit, že by zanechávala pleť suchou.

Ve skutečnosti je odstín trochu víc do červena
Sprej na intimní hygienu Salcura Topida (cestovní balení, 15 ml,  cca 1/3 z 370,- Kč = 109,- Kč).

Tenhle produkt jde mimo mě. Zatím jsem ho nikdy nepotřebovala (naštěstí) a nějak bych se bez něj v krabičkách krásy obešla. Už ty zubní pasty jsou na hraně. Nezkoušela jsem, schovávám pro možný případ nouze.
















Sprchový gel Kiss My Face Anti-Stress (cestovní balení, 29 ml, cca 1/16 z 349,- Kč = 21,8 Kč).
+ Kiss My Face Whenever šampón (cestovní balení, 29 ml, cca 1/11 z 199,- Kč = 18,- Kč)
+ Kiss My Face Whenever kondicionér (cestovní balení, 29 ml, cca 1/11 z 199,- Kč = 18,- Kč).

Neurazí, nenadchne. Vůně borovice a ženšenu, opravdu voní jako borovicový les. Je to celkem příjemná vůně (trochu jsem se bála, že bude cítit jako stromeček do auta). Jako bonus jsem dostala šampón a kondicionér z dubnového boxu, který jsem si taky koupila, takže bych radši něco nového. I když pasta nic moc a rtěnka MUFE byla na mě moc červená...








Tělové mléko Duck Island, vůně mandarinka a bergamot (cestovní balení, 30 ml, cca 1/8 ze 199,- Kč = 23,7 Kč).

Ne, tuhle značku opravdu nemusím. Vůně je tentokrát o něco lepší než minule u sprcháče, ale pořád nic extra a hydratační schopnost je také slabší. Je vidět, že LB domlouvá spolupráci na více měsíců dopředu, protože pochybuji, že by se jinak rozhodli hned umístit další produkt této značky, když se ten minulý dočkal tolika negativních reakcí.














+ Regenerační šampón Weleda z ovsa (vzorek, 10 ml, 1/19 z 249,- Kč = 13,1 Kč).
+ Šampón na normální vlasy Weleda z prosa (vzorek, 10 ml, 1/19 z 249,- Kč = 13,1 Kč).

Tyhle vzorky se mi líbily, i když mi stačily jen na jedno použití. Vůně nic moc, ten z prosa mi voněl jako bavorák, ale to je mi u šampónů celkem jedno. Ovesný mi připadal lepší, protože víc hydratoval a vlasy po něm byly jemnější.

+ BB krém Vichy Ideália SPF 25, odstín Medium (vzorek, 1,5 ml, cca 1/27 z 459,- Kč = 17,2 Kč).

Čekala jsem, že na mě bude moc tmavý, ale že až takhle... nebyl ze mě pomeranč, ale shnilý pomeranč. Chtěla jsem zkusit, jakou bude mít krém konzistenci, byl ale hodně mastný, takže bych si nekoupila ani tu světlejší verzi. Nehledě na to, že cena je poměrně vysoká, levněji vyjdou i ty pravé asijské BB krémy.


Finální verdikt:

Celková hodnota boxu = cca 782,- Kč (koupen za 279,- přes zásilkovnu).

Jak asi tušíte, má ode mě tento box spíše mínus, a to nejen kvůli výběru produktů, ale i špatně zvolené marketingové strategii. Opravdovou radost jsem měla jenom z Mixy, což je na krabičku s tolika produkty celkem málo.

11 komentářů:

  1. Já bych měla velkou radost z toho krému od Mixy a z balzámu. :)
    Jinak já měla už asi 2x senzabox a nemůžu se dočkat na červencovou edici, jak píšeš, doufám, že nás nezklamou! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si mohla dovolit jen jednu krabičku, volba padla na Ladybox. Ale pak mě v červnu mrzelo, že jsem si neobjednala Senzabox. :D Červnový se mi líbil na rozdíl od LB moc.

      Vymazat
  2. Moc hezký blog :) Určitě budu dále sledovat co nového za kosmetiku budeš mít :) Já jsem už dlouho váhala, zda si koupit senzabox nebo ladybox, a když došlo ke spojení neváhala jsem a hned objednala :) Těšim se jako malá holka :D Přeju mnoho úspěchů s blogem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc :) Snad bude červencový box lepší. Já jsem dostala v e-mailu informaci už asi víc než před týdnem, že tam bude něco od L'Oréalu a Rituals. Tak snad se trefí většině do noty, osobně mám L'Oréal ráda a Rituals vypadá dobře, otázka je, co to bude za výrobky.

      Taky je vidět, že jakmile je box vyprodaný, tak se ani neobtěžují s nápovědami. :D

      Vymazat
  3. Wow! tvoje recenze je docela radikální :) ale velmi se mi líbí. Je totiž neotřelá, svěží a správně kritická.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Doufám, že ta příští bude obvyklejší, protože se mi bude box víc líbit. :D

      Vymazat
  4. Hezká recenze, ovšem mně třeba Salcura sprej nevadil. My, které na tohle trpíme (buď ráda, že to nezažíváš), určitě oceníme, že něco takového existuje a tohle balení na léto, kdy je čas cestování, určitě oceníme. Pro mě nová informace a výrobek nezbytný do kabelky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. :) Jsem ráda, že jej někdo využije. (Ne že bych teda komukoli přála, aby ten sprej potřeboval, to ne...) Já jsem jej nakonec nikomu nedala, protože z některých bazénů taky nemám úplně super pocit.

      Vymazat
  5. Přesně!!! Taky mě tahle krabička dost zklamala, ale stejně jsem až teď u zářijové krabičky neodolala a objednala jsem si ji...

    Skoro stejný článek i u mně!!!
    http://janeseverything.blogspot.cz/2013/09/beauty-krabicky-ja-iii.html

    OdpovědětVymazat