pátek 13. října 2017

12x indie rtěnky Limnit Lipsticks (recenze a swatch gallery)

Vlastně už ani nevím, jak jsem na Limnit Lipsticks narazila. Asi přes nějakou zahraniční indie blogerku, která už dávno blogovat přestala. Všude, kde se o nich psalo, se však na ně pěla chvála. Prý jsou úžasně pigmentované a krémové. Barvičkami mě taky zaujaly. A tak jsem po asi roce a něco stalkování na sociálních médiích během nějaké slevové akce nakoupila všechny odstíny, co mi přišly nositelné. :)

Dostupnost a cena:
Limnit Lipsticks (vyslovuje se "limit") je americká nezávislá značka (indie), původně prodávaná na Etsy, nyní ji seženete na jejich vlastním e-shopu. V nabídce mají 23 odstínů krémových dlouhotrvajících polomatných rtěnek ve dvou typech balení: v klasické vysunovací "bullet" rtěnkové tubě (plné balení 4,25 gramu za 12,95 dolarů) a v kalíšku se šrubovacím víčkem (poloviční balení 2 gramů za 4,95 dolarů). Poštovné 7 dolarů je jednotné bez ohledu na velikost nákupu. Počítejte s tím, že při nákupu v hodnotě nad 22 EUR budete muset zaplatit celníkům DPH 21 % (případně u velkých objednávek i clo) a České poště poplatek za zastupování v celním řízení (naposledy to bylo 200 Kč, jestli si to správně pamatuju). Celní prohlášení vám na žádost neupraví.

Kvalita:
Oficiální popis rtěnek zahrnuje adjektiva jako krémové, výrazné, dlouhotrvající, hydratační a polomatné a k mému údivu je rtěnky všechny naplňují. Mohu samozřejmě hovořit jen za kalíškovou verzi, tubičková by ale měla být stejná. Rtěnky se štětečkem nanáší velice dobře, jsou krémové, ale zároveň vysoce pigmentované, plné krytí vám poskytnou jedním tahem bez flekatění, což platí i pro ty hodně tmavé odstíny. Na rtech jsou příjemné, s polomatným finišem, který neosychá, takže ani po delší době se rty nestahují. Skoro si ani neuvědomujete, že rtěnku na rtech máte, jak jsou lehoučké. Výdrž mají nadprůměrnou (pití vydrží, jídlo ne), nikde neputují a ze rtů mizí postupně a rovnoměrně, ne jen ze středu rtů. Nijak nevoní. Složení naleznete i s popisem složek v angličtině zde.





Já jsem si koupila kalíšková balení, abych mohla vyzkoušet co nejvíc barev, navíc je moje sbírka rtěnek více než dostačující. U plného balení platíte navíc právě za ten obal, množství rtěnky je dvojnásobné, cena však více než 2,5násobná. I tak je rtěnky v kalíšku hodně. Samozřejmě ke kalíškovému balení potřebujete štěteček na rty, rtěnky jsou však natolik pigmentované, že bych ho asi používala i u klasické tubičkové rtěnky, protože okraje rtů se pigmentovanými rtěnkami vykreslují dost blbě. Ke každé objednávce nad 10 dolarů dostanete vzorek rtěnky zdarma. A teď už následuje přehlídka jednotlivých odstínů. :)




Swept Away



Swept Away je podle popisu něco "mezi tlumenou slézovou a studenou růžovou", za mě je to studená tlumená světle růžová.




The Fuchsia Is Now



The Fuchsia Is Now je  podle popisu "středně tmavá studená zářivě růžová". Já fuchsiové nenosím, proto jsem si ji neobjednala, ale dostala jsem ji jako dárek k nákupu. Není až tak křiklavá jako jiné fuchsiovky, rozhodně to je ale barbínovská barvička.




Castle In The Sky



Castle In The Sky je podle popisu "studená fialově růžová", což ji úplně vystihuje. Na fotce je asi trochu fialovější než ve skutečnosti, protože můj foťák má tendenci fialovou fotit modře.




Punk'in



Punk'in je podle popisu "jasná oranžově červená, podobná slupce zralé dýně". Krásná dýňová / rajčatová barva, asi jediná "oranžová", kterou jsem schopná nosit.




Ms. President



Ms. President je podle popisu "středně tmavá zářivá cihlově červená", no já v ní cihlovou nevidím. Je to prostě teplá světla červená, která je velice lichotivá a decentní, perfektní do práce, ve které by vám křiklavá červená neprošla.




Racin' Carnation



Racin' Carnation je podle popisu "narůžovělá zářivá červená" a celkem to sedí. Je to nádherná šťavnatá studená červená s růžovým nádechem.




What Lies Beneath



What Lies Beneath je podle popisu "sytá tmavě červená, trochu do hněda, podobná barvě zaschlé krve", na mně ale moc hnědá není, má spíš studené fialovorůžové podtóny. Řekněme, že je kaštanová?




Olly Olly Oxen Free



Olly Olly Oxen Free je podle popisu "středně tmavá vínová s fialovými podtóny", na mě je to spíš tmavá třešeň s růžovým podtónem.




Abracadabra



Abracadabra je podle popisu "trochu teplá tmavě fialová". No tu teplost tam moc nevidím, je to klasická fialová (ani ne moc růžová, ani ne moc modrá), ale i tak je to pěkná barva. 




Extraterrestrial



Extraterrestrial je podle popisu "zemitá teplá hnědá" a je tomu skutečně tak. Jde o neutrální středně tmavou hnědou.




Deepest Taupes And Dreams



Deepest Taupes And Dreams je podle popisu "skoro černá barva hořké čokolády či espressa", jde o extra tmavě hnědou vypadající skoro jako černá. No můj šálek kávy to nakonec moc není.




Goodness Graycious



Tohle je tuším ta rtěnka, co mě zlákala k nákupu, když jsem ji viděla u někoho na blogu. Goodness Graycious je podle popisu "trochu studená středně tmavá šedobéžová", chameleon, co vypadá na každém jinak, u někoho má třeba nádech do fialova. U mě je to prostě šedohnědá s převahou té šedé.



Co na značku říkáte? Slyšely jste o ní?

6 komentářů:

  1. Olly Olly Oxen Free a Racin' Carnation vypadají úúúžasně! Brala bych je okamžitě! :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
  2. Teda to jsou krásné barvy! O této značce jsem nikdy neslyšela, až teď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jsem našla něco nového. :)

      Vymazat
  3. Wau, tak toto vobec nepoznám, ale tie balenia vyzeraju na zjedenie. Aj na perách sa mi páčia.
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat