středa 13. září 2017

Rozbalovačka: Historická krása od Bésame Cosmetics

Bésame Cosmetics je značka, kterou jsem objevila před dvěma, třemi léty. Vznikla v roce 2004, inspiruje se zlatou érou Hollywoodu a vytváří repliky dekorativní kosmetiky převážně z první poloviny 20. století. Její retro estetika se mi velice zalíbila, obzvlášť když jsem zjistila, že moje oblíbenkyně Hayley Atwell nosí v roli agentky Carterové ze stejnojmenného seriálu (od Marvelu, jeden z mých oblíbených) jednu z jejich rtěnek.

Brousila jsem si na tuhle značku zuby už dlouho, bohužel nezasílali do zahraničí a na ebay ani nikde jinde moc populární nebyli (když už jsem něco našla, tak za nehorázné sumy). Naštěstí před pár týdny zavedli celosvětovou dopravu, která je pro objednávky nad 50 dolarů zdarma! Takže jsem se plácla přes kapsu a nakoupila jsem. :)

Objednávku jsem založila 17. srpna, v podmínkách měli, že vyřizují objednávky většinou do 24-96 hodin a v profilu jsem měla i pěknou časovou osu, která měla ukazovat jednotlivé fáze doručování. Když se mi 2 týdny nijak neaktualizovala, začala jsem být nervózní, tak jsem napsala do jejich zákaznického centra, co se děje. Sdělili mi, že objednávka byla odeslána hned toho 17. srpna... takže se nelekněte, pokud ukazatel stádia doručení bude neaktivní... Počítala jsem s tím, že zaplatím výpalné celníkům (21 % DPH + 200 Kč poplatek České poště za zastupování v celním řízení), jaké ale bylo moje překvapení, když se minulý týden balíček objevil u mě doma bez ohlášení a bez celního řízení! Nevím, jak to udělali, rozhodně to nevypadá, že by upravovali celní prohlášení, ani jsem je o to nežádala. No nestěžuju si, i tak mě to stálo dost (ale tohle je ten typ kosmetiky, co budete nechávat na památku svým vnučkám). ;)

Objednávka byla zabalena opravdu stylově, za prezentaci je nutné dát jedničku s hvězdičkou. No ne? Všechno vypadá luxusně, od krabice, ve které mi objednávka přišla...










...přes děkovnou kartičku...



...stylovou fakturu...



...až po jejich alternativu reklamních letáků: vlastní retro noviny! Dostala jsem hned dvoje.


Dočtete se v nich nejen o jednotlivých produktech v nabídce a jejich správném použití, ale jsou v nich i osmisměrky, omalovánky a pravidelné rubriky jako "Bésame dívka" (hned tou první si u mě šplhli, je jí krásná herečka a inteligentní vynálezkyně v jednom Hedy Lamarr). Pokud vás to zajímá, obrázky by měly jít rozkliknout tak, že písmo bude čitelné, mám je nafocené ve velkém rozlišení.




V druhých novinách byla představena kolekce připravovaná ve spolupráci s Disneym na podzim 2017 inspirovaná animovanou Sněhurkou a sedmi trpaslíky. Je to oficiální spolupráce, Disney dal zakladatelce Bésame Gabriele k dispozici dokonce svoje historické palety barev, aby mohla vytvořit přesně ty barvy, kterými je vymalovaná samotná Sněhurka (tak je tomu v případě paletky 20 matných stínů v podobě knížky). Já jsem barbar, co klasickou Disneyho Sněhurku nikdy neviděl, ty rtěnky, na kterých nejsou obrázky, se mi ale moc líbí. :)


A tu už je samotný obsah mojí objednávky. Jelikož jsem si myslela, že budu platit velkou sumu celníkům, říkala jsem si, že to bude možná moje první a zároveň poslední Bésame objednávka, takže jsem netroškařila. Taky jsem chtěla překročit onu hranici 50 dolarů pro free shipping.


Ačkoli výrobky seděly jen na plastových válečcích, nic se jim nestalo.



Koupila jsem si od každého něco. Dvě rtěnky - Red Velvet (1946) ze seriálu Agent Carter (jak jinak) a Dusty Rose (1969), která vypadala jako ideální růžovo-mauve barva na denní nošení. Z produktů na tváře jsem si vybrala klasickou tradiční pudrovou tvářenku Rose Delicate Blush (1915), v nabídce mají ještě krémové tvářenky, pudry a make-up tyčinky. A nakonec nejbizarnější (a asi i nejznámější) produkt z jejich nabídky - tuhou "koláčovou" řasenku (1920). Jedná se o bloček černé barvy (vypadá jako černé mýdlo), který se aktivuje vodou a jde pak nanášet jako řasenka, oční linka či na obočí. Tak jem zvědavá, jak se s tím popasuju. :D


Co na Bésame Cosmetics říkáte? Už jste o značce slyšely?

4 komentáře:

  1. Slyším o značce poprvé a moc se mi líbí! Má krásné starodávné obaly!

    OdpovědětVymazat
  2. To je nádhera! Zamilovala jsem se :-D. Těším se na recenzi. Budu stránky sledovat kvůli Sněhurce :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžeš si i nechat zaslat upozornění na mejl, až bude v prodeji. :)

      Vymazat