pondělí 20. března 2017

Srovnání: Přírodní balzámy na rty EOS, Burt's Bees a Hurraw!

Dnes mám pro vás krátké srovnání tří populárních přírodních balzámů na rty. Cena je u všech balzámů kolem 150 korun, EOS seženete v DMku a třeba tu, zbylé dva balzámy v různých kamenných obchůdcích s přírodní kosmetikou nebo na e-shopech (např. notino či nuspring).


Předně je nutné říct, že funkčnost balzámů na rty je - vlastně jako u všeho v kosmetice - výrazně individuální. Co jednu z nás vysušuje, druhé nevadí, a naopak, takže váš žebříček oblíbenosti těchto produktů může být úplně jiný. Zajímá vás přesto, jak si vedly tyto balzámy u mě? Na třetím místě je - překvapivě...

Regenerující balzám na rty Burt's Bees s olejem z granátového jablka




Čekala jsem od něj mnohem víc po všech těch oslavných ódách, co jsem si na netu přečetla (navíc mi jiné Burt's Bees produkty docela sedly). Ačkoli se tváří, že bude barvit, je průhledný, s lehce nakyslou ovocnou vůní (granátové jablko v něm cítím jen s notnou dávkou představivosti), bez příchuti. Konzistence je na mě příliš voskovitá, udělá hladkou vrstvu, která mi však rty vůbec nezhydratuje, jen je obalí a sedí na nich. Po chvíli mě pusa začne pnout a já musím přemazávat znova, přičemž intervaly mezi mazáními se zkracují, takže bych řekla, že mi rty naopak vysušuje. :( Když jsem půlku pusy namazala tímhle balzámem a druhou Hurraw!, vyšel z toho srovnání podstatně hůř.


_____________________________________________________

První a druhé místo se mi prakticky nedařilo rozlišit, když jsem dala na pusu napůl EOS s Hurraw!, skoro jsem nepoznala rozdíl v hydrataci. Takže určit, který balzám bude na druhém a který na prvním místě, bylo hodně těžké. Přece jen jsou ale dost odlišné, tak jsem se řídila tím, jaká konzistence mi víc vyhovuje. Takže na druhém místě skončil o malý fous...

Balzám na rty Hurraw! s příchutí grepu




Tenhle balzámek je velmi kluzký a zanechává na rtech takový mokrý pocit, což moc nemusím, preferuji máslový efekt. Ovšem hydratuje dobře, nebarví, nijak divně nechutná a nádherně (opravdu parádně) realisticky voní po grepu. :)


______________________________________________________________

Následující balzám jsem vždycky považovala jen za produkt na efekt, co se snaží být strašně cool, takže jsem ani nevěděla, že je přírodní, dokud jsem ho nevyhrála v giveaway a nepřečetla si složení. Vždycky jsem si myslela, že kvalitou pokulhává za jinými echt přírodními značkami, ale příjemně mě překvapil. Ve srovnávačce těchto tří balzámů se na prvním místě umístil:

Balzám na rty EOS s příchutí granátového jablka a maliny







Slavné vajíčko je na tom u mě s hydratací podobně jako Hurraw!, když jsem je dala na rty oba (každý na půl pusy), ani jedna polovina rtů se mi nevysušila rychleji než druhá. Zatímco ale Hurraw! je mokrouš, EOS zanechává na rtech právě ten zhydratovaný máslovitý pocit, co mám ráda. Lehounce ovocně voní a nasládle chutná, protože je v něm stévie. Obal je efektní, jedinou nevýhodou je, že když ho tahám v kabelce, tak se do té mezery mezi oběma polovinami vajíčka dostává svinstvo. Až na balzám se nedostane, ale čas od času musím závit otřít.


Tak co? Překvapil vás výsledek? Vyzkoušely jste některý z těchto balzámů? Který u Vás vede?

P. S.: Ani jeden se kvalitou nechytá na mého oblíbence od Sunny's Body Products... :(

7 komentářů:

  1. Výsledek mě překvapil! Eos jsem na první příčce nečekala. Burts Bees jsem nevyzkoušela, ale "Hurá" i Eos ano a mi právě ten máslovitý nevpíjivý efekt u eosu nevyhovuje. Zato Hurá mám ráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O Hurá jsem četla prvně tuším u tebe. :D Tady je aspoň vidět, že sto lidí, sto chutí, a každému sedne něco jiného. :)

      Vymazat
  2. Parádny článok, o balzamoch si vždy rada prečítam :) za seba odporúčam skúsiť Badger Balm (asi môj top balzam) a Crazy Rumours :)

    P.S tvoj blog patrí medzi moje najobľúbenejšie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oboje bych jednou ráda vyzkoušela, ještě jsem neměla příležitost. :)
      To mě moc těší. :)))

      Vymazat
  3. Já mám teda hodně ráda Burt's bees a EOSu už mám druhé balení. Hurraw jsem ještě neměla. Jo a taky Crazy rumours mám ráda, ale už jsem je dlouho neměla (jsem teď líná objednávat z eshopů, jelikož tam vždycky nechám majlant, tak radši chodím do drogérek, kde ten majlant nechám taky.. :D ). A posledně jsem si přivezla z polska Carmex, a seděl mi taky, hlavně na zimu na hory (páč v tom je vazelína, že...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se té vazelíně právě spíš vyhýbám... Crazy Rumours musím někdy vyzkoušet, když na něj mám tolik doporučení. :)

      Vymazat
    2. Já jsem se jí taky snažila vyhýbat, ale v zimě jsem prostě tomu Carmexu podlehla, jsem jen slabá žena :D

      Vymazat