pondělí 11. ledna 2016

Recenze: Podzimní mystery box s pečující kosmetikou od Sunny's Body Products

Jsem zpět s recenzí další krabičky krásy od indie značky přírodní pečující kosmetiky Sunny's Body Products. Posledně jsem recenzovala jejich halloweenskou edici, tentokrát se podíváme na zoubek té podzimní. Já vím, jsme uprostřed zimy, ale balíčku tentokrát trvalo nějak dlouho ke mně docestovat, pak jsem to musela ozkoušet, že ano, takže mi to trochu trvalo. 

Koncept podzimní edice byl trochu odlišný od té předchozí. Šlo o mystery box, což znamená, že jste nevěděly, jaké produkty v krabičce budou a v jakých vůních, dopředu bylo oznámeno jen to, že produktů bude sedm a možných vůní osm (takže jednu budete muset oželet) a vůně byly vypsány ny internetu. Krabička byla také o něco levnější, stála jen 25 dolarů + poštovné. Heslo krabičky bylo "pumpkin everything!", milovnice dýní ve všech podobách si tedy přišly na své. Já dýně moc nemusím, takže jsem měla trochu obavy, jak mi vůně sednou.

Raději ještě jednou opakuji, co jsem psala už v minulé recenzi (pokud jste ji četly můžete přeskočit rovnou k jednotlivým produktům):

Balení je plně funkční a recyklovatelné, nikde nic neprotéká, etikety se ani ve vlhku neodlupují, i když se časem kraje trochu ošoupou.
Složení je více méně přírodní; certifikáty nečekejte (ostatně jde v podstatě o prodávanou DIY domácí kosmetiku), ale myslím, že je poctivé. Nevýhodou pro lidi s citlivou pokožkou může být, že vůně je ve složení uvedená jen jako "fragrance oil", takže nevíte, co v ní je. Je to ale celkem pochopitelné, když to, co značku odlišuje od jiných, jsou právě recepty na super vůně - přece neprozradí, co do nich dávají. Majitelka obchodu Sunny ale určitě ráda zodpoví vaše dotazy, pokud víte, že vám vadí konkrétní kosmetická složka.
Vůně jsou vážně parádní, nečekejte žádnou jednoduchou klasiku ála citron, čokoláda, kokos apod. Většinou jsou vícesložkové, dokonce často třívrstvé jako parfémy - s hlavou, srdcem a základem. Bohužel já se ve vůních moc nevyznám a popisovat je neumím, nikdy jsem neměla příležitost vyjasnit si, jak vlastně voní takové ty tradiční parfémové složky jako např. pačuli, ambra, pižmo atd. Takže vám neřeknu, zda jsou ve vůni cítit vážně všechny přísady z popisu (nepoznám je, i kdyby byly), mohu se pokusit jen zprostředkovat celkový dojem, co mi vůně připomíná, resp. která složka mi přijde nejvýraznější. Nikdy ale nejde o jednoduchou vůni; i když řeknu, že mi něco voní třeba po jablku, není to čisté jablko, ale cítím za ním ten komplexní celek dalších přísad, které nedokážu identifikovat a které vůni ozvláštňují.

Vezmu to zase podle abecedy. :)






Zázračný balzám Cornucopias & Gourds
plné cca 15ml balení, ke koupi za 5 dolarů zde


"A gentle hint of cloves, fresh dried herbs, earthy mums, and freshly fallen leaves followed by the heady warmth of fresh cut wood. It's Autumn in a bottle!"

"Jemný nádech hřebíčku, čerstvě usušených bylinek, zemitých chryzantém a právě spadeného listí následovaný silnou a hřejivou vůní čerstvě nasekaného dřeva. Je to podzim v lahvičce!"

Zdá se, že mám na ty vůně v zázračném balzámu celkem smůlu. Už ta halloweenská byla zvláštní a tahle (v překladu "roh(y) hojnosti a tykve") je mi skoro až nepříjemná. Je taková zvláštně... větrově kyselá? Rozhodně je ale podzimní a i to dřevo a tlející listí z ní cítím. Vlastně je dobře, že ji mám v zázračném balzámu, ten si totiž mažu na chodidla, takže v případě, že mi vůně nevoní, se většinou nedostane až k mému nosu.



Balzám má díky bambuckému máslu tuhou konzistenci, přece jen se ale líp roztírá a je měkčí než ten z minulé krabičky. Určen je primárně na nehtovou kůžičku (má i podporovat růst zdravých nehtů), já jím ale mažu ztvrdlá chodidla.



Balzám na rty Pralines & Cream
cestovní balení, cca 4,5ml, plné 10ml balení ke koupi za 4,25 dolarů zde


"This one is pretty self explanatory, smells just like pralines and cream! So yummy..."

"Jak plyne z názvu, voní přesně jako pralinky a smetana! Tak chutně..."

Zato tohle je vůně podle mého gusta. :P Teda nepředstavujte si žádné belgické čokoládové pralinky, americké pralinky vypadají takhle. Jsou to vlastně pekanové oříšky v karamelu a smetaně? Aspoň tak jsem to pochopila. Když k balzámu přičichnu, cítím z něj nakyslou smetanu, trochu mi to připomíná vůní oplatky Mila. Na rtech ale cítím hlavně ty oříšky a karamel, trochu jako takové ty pletence s pekanovými oříšky a javorovým sirupem, co prodávají v supermarketech a které zbožňuju. Mňam.




Balzámy od SBP jsou momentálně moje nejoblíbenější. Ke skvělé vůni si přidejte ještě skvělou kvalitu, fakt. Rty krásně obalí a vyživí na několik hodin, přitom není přehnaně mastný. Tenhle je trochu tužší než jeho předchůdce z halloweenské krabičky, po rozehřátí ale funguje úplně stejně skvěle. :)



Intenzivní pečující kúra na nehtovou kůžičku Pumpkin Cornbread
plné 15ml balení, ke koupi za 8 dolarů zde


"Sweet pumpkin is blended with cornmeal, ground clove and cinnamon in this warm fall bread, straight from the oven."

"Sladká dýně smíchaná s kukuřičnou moukou, drceným hřebíčkem a skořicí ve formě teplého podzimního chleba, čerstvě vytaženého z trouby."

Nezvyklá hodně sladká jedlá vůně. Rozhodně cítím dýni i tu kukuřici, na první přičichnutí jsem si vzpomněla, jak jsme jako malí lozili všude možně u babičky ve stodole, kde se kukuřice sušila zavěšená u stropu. :) V pozadí cítím hřebíček i skořici, takže tato vůně opravdu odpovídá popisu.


Složení: arganový olej, kokosový olej, olej ze lněných semínek, olej z meruňkových jader, lískooříškový olej, šípkový olej, vůně.


Přiznám se, že až tak vysokou spotřebu tohoto olejíčku nemám, ještě jsem nespotřebovala ani ten předchozí. A tak když jsem se podívala na složení a viděla na prvních dvou místech arganový olej a kokosák, rozhodla jsem se zkusit jej na vlasy. Použila jsem jej podobně jako masku od BioAromy, tedy vetřela jsem jej do vlhkých vlasů, nechala půl hoďky působit a pak si šla teprve umýt hlavu. A světe div se, výsledek mě vážně pozitivně překvapil! Vlasy jsou hezčí a lesklejší než při pravidelném používání BioAromy! Sice na své husté vlasy do pasu spotřebuju na jedno maskování čtvrtinu lahvičky, ale s dávkováním jednou týdně mi vydrží měsíc, a to mi dorazí nová vůně ze zimní krabičky. ;)



Peeling na ruce Pumpkin Marshmallow
cestovní balení, cca 30 ml, plné 120ml balení ke koupi za 10 dolarů zde, střední 60ml za 8 dolarů tamtéž


"Ooey gooey and completely YUMMY! A fabulous Fall treat! Cardamom, Cinnamon, Marshmallow, Cooked Pumpkin, Madagascar Vanilla, Buttermilk, Caramel-Glaze, and a hint of Graham Cracker."

"Mazlavé a chutné! Skvělý podzimní mls! Kardamom, skořice, maršmeláci, vařená dýně, madagaskarská vanilka, podmáslí, karamelová poleva a troška grahamového krekru."

U tohoto peelingu jsem si myslela, že budeme větší kamarádi. Popis zní velmi chutně, ale při prvním přičichnutí voní spíše ovocně (nedaří se mi identifikovat konkrétní složky, maršmeláky necítím) a při používání se ta vůně rozleží na něco mezi rozvařenou dýní a mrkví. No trošku zklamání.



Bohužel se při plnění v cukrové hmotě asi udělala vzduchová bublina, jinak si tu velkou prázdnotu nedokážu vysvětlit (SBP kelímky jsou vždy plné až po okraj). No aspoň se mi nezkazí. Začala jsem ho používat na celé tělo, takže už ho mám skoro spotřebovaný. Je super, že si drsnost peelingu regulujete prostě tím, na jak moc vlhké tělo jej nanášíte. Zanechá výživnou olejovou vrstvu, takže se pak nemusíte ničím mazat.



Máslo na ruce Spiced Pumpkin Latte
cestovní balení, cca 30 ml, plné 120ml balení ke koupi za 10 dolarů zde, střední 60ml za 6 dolarů tamtéž


"Inhale the delicious blend of rich milk and creamy butter followed by the intoxicating and heady scent of coffee, decadent pumpkin, cinnamon, and nutmeg. Sweet notes of sugared maple and chocolate cream round out this satisfying and heart-warming scent."

"Vdechněte delikátní směs mléka a krémového másla následovaných omamnou kávou, dekadentní dýní, skořicí a muškátovým oříškem. Sladké tóny javorového cukru a čokoládového krému doplňují tuto uspokojivou a hřejivou vůni."

A s máslem pro změnu kamarádi budem. :) Super realistická kávovo-dýňovo-čokoládová vůně. :) Ani nemusím do kavárny!



Tady můžete vidět, že Sunny normálně obsahem fakt nešetří. S máslem mám trošku problém - je velmi hutné a mastné, ale tak nějak suše mastné? Dává to smysl? Všichni je chválí, jak je extra výživné, mně po něm ale ruce rychle vyschnou, asi jako když nedoporučují dávat na suchou pleť čisté oleje. A tak ho mám v koupelně a nanáším ho na vlhké ruce, to je to pak hned lepší pocit. Jo a tohle malé balení másla mi vydrží asi věky, spolu s následujícím olejíčkem na nehtovou kůžičku je to můj nejpomaleji spotřebovávaný SBP výrobek.



Olej na nehtovou kůžičku Sweater Weather
plné 10ml balení, ke koupi za 6 dolarů zde


"A unique, fresh scent that blends crisp juniper berry and sage. The earthy clean smell will remind you of being outside in the brisk air, surrounded by the beautiful changing leaves during the fall with notes of juniper berries, fresh eucalyptus, and sage and a tiny bit of woods, sweet spearmint and dew mixed in."

"Jedinečná svěží směs jalovčinek a šalvěje. Zemitě čistá vůně s tóny jalovcových bobulí, čerstvého eukalyptu, šalvěje, trošky dřeva, sladké máty a melounu vám připomene, jaké to je být venku na čerstvém podzimním vzduchu, v obklopení barvy měnícího listoví."

Popis mě trochu děsil (hlavně ten jalovec), ale ve skutečnosti je to prostě jen sladce svěží meloun s trošku zvláštním jemným pozadím. Jedna z mých nejoblíbenějších vůní z této krabičky, jsem ráda, že ji můžu používat i jako olejový parfém. Škoda jen, že sedí u kůže a nerozline se po okolí. Mít ji tak v normálním spreji, voněla bych se s ní od hlavy k patě. :)



Co k oleji dodat? Je lehký, hned se vsakuje, takže ho můžete používat v práci, neumažete si jím žádné papíry (pokud jste kancelářská krysa jako já). Dávkuje se s pomocí kovové roll-on kuličky.



Cestovní krém na ruce White Pumpkin & Lilac
cestovní balení, cca 30 ml, plné 120ml balení ke koupi za 11 dolarů zde, střední 60ml za 7 dolarů tamtéž


"Sweet scent is anchored with notes of amber, cedar wood and sheer musk. Hints of lilac petals and autumn lily flowers are followed by a blissful combination of pumpkin seeds, spicy coriander, fragrant cinnamon sugar and luscious cashmere vanilla."

"Sladká vůně je zakotvená tóny ambry, cedrového dřeva a čistého pižma. Nádech šeříkových okvětních lístků a azalek je následován radostnou kombinací dýňových semínek, kořeněného koriandru, voňavého skořicového cukru a syté kašmírské vanilky."

A to nejlepší na konec. Velmi příjemná jemná květinová vůně, vonící zejména po šeříku. Taky bych brala voňavkovou verzi, tak jsem si v ní na zkoušku objednala all-around body balm, který prý funguje i jako tuhý parfém. Tak jsem zvědavá, až mi dorazí.


Toto cestovní mléko na ruce je vedle balzámu můj další oblíbený SBP produkt. Je lehké, rychle se vsakuje, takže si nic nezamastíte, ale zároveň skvěle hydratuje a zanechává na rukách hebkou ochrannou vrstvičku. Tohle má tělovou růžovou barvu.



Z krabičky mám radost, i když mi všechny vůně úplně nesedly. Moje TOP3 je: 1. White Pumpkin & Lilac (mléko na ruce), 2. Sweater Weather (olejíček na kůžičku), 3. Spiced Pumpkin Latte (máslo) + Pralines & Cream - to je kategorie sama o sobě, SBP balzám na rty snad ani nemůže být špatný!

Nejmíň mi voněl zázračný balzám Cornucopias & Gourds, docela mě mrzí, že jsem místo této vůně nedostala poslední z osmi limitovaných vůní, kterou byla Caramelized Pralines. No řekněte, nezní podle popisu skvěle?

"An absolutely irresistible homemade baked blend of warm vanilla caramel with dark brown sugar & butter drenched pecans."

"Absolutně neodolatelný mix doma upečeného teplého vanilkového karamelu s tmavě hnědým cukrem a s máslem zalitými pekanovými ořechy."

No nic, snad příště. Už se těším, až mi přijde zimní box s 10 produkty v limitovaných zimních vůních. A tuhý parfém White Pumpkin & Lilac. A taky jsem si objednala sampler pack tří mlék na ruce, jedna z vůní snad bude ona chybějící Caramelized Pralines, další jsem si vybrala z jejich šíleně dlouhého seznamu. A taky jsem si objednala 5 lip želé (nebojte, tu slaninovou příchuť jsem si nevybrala). Nějak jsem se rozjela. :D

Co Vy a dýně? Rozumíte si? :)

10 komentářů:

  1. Najviac ma zaujali balzam na pery a maslo na ruky. Zlozenim aj vonou. Aj ta posledna vona, ktora ti neprisla znie podla popisu uzasne. Normalne mi zacalo skvrkat v bruchu ;)
    Tesim sa na zimny box a na to lip zele. Som velmi zvedava :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky, snad mi to všechno v pořádku dorazí. :)

      Vymazat
  2. Ja by som sa asi bála objednať dyňovú vůňu, či sa z nej nevykľuje nejaké nečakané prekvapko. Skúsila som si objednať zimný box, aby som skúsila niečo od Sunny, som naňho zvedavá :) Brunwen, akosi ma vieš mega nadchnúť pre indie značky, takže mi chodenie na Tvoj blog v poslednom období lezie do peňazí :D :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to doufám, že ti sedne, vždycky jsem nervózní, když si někdo něco koupí na základě mé rady. :) Jsem na winter box zvědavá, ale taky trochu nervózní z těch jehličnatých vůní, snad nebudou moc divné. :)
      Mně to taky leze do peněz. :D

      Vymazat
    2. ...už teda dofičal-keď som sa včera vrátila z obeda, čakal ma na stole. Vůne sú netradičné, ale super :), už druhý deň ovoniavam, ovoniavam a ovoniavam a neviem sa rozhodnúť, ktorá je top. Aktuálne u mňa teda vedie WINTER CABIN, naopak Let it Snow mi pripomína aviváž :D (čo u krému na ruky, ale vůbec nevadí). Obecne mal veľký voňavý úspech v nás kancli, je to super tip na handmade kozmetiku (ďakujem :) ), trúfla by som si objednať ho aj ako darček :))

      Vymazat
    3. Tak to ráda slyším. :) Já se ke své krabičce (pokud mi už taky dorazila), dostanu až za dva týdny. :(
      Jo, dárek by to byl super. :)

      Vymazat
  3. Dostala som chuť na pumpkin latté, to je hrozné. Ale z tých vôní, ktoré sú to popísané, sa mi až spravilo "hladno" :) Krásne výrobky...

    OdpovědětVymazat
  4. Tak jsem si dneska díky tobě objednala sampler pack a nemůžu se dočkat až mi dorazí! :D Já jsem hrozná basic bitch, tyhle indie značky vůbec neznám, ale rozhodně se nechám inspirovat i nadále!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Který sis vybrala? A jaké vůně? Snad ti bude sedět, jsem vždycky nervózní, když si někdo něco koupí na mé doporučení. :)

      Já věřím, že někoho indies odrazují právě tím, že jsou vyráběny na koleně a balení často nevypadá profi, ale mě baví, protože mi přijdou většinou mnohem nápaditější než mainstream. :)

      Vymazat