neděle 28. prosince 2014

Rozbalovačka: BioBeauty krabička krásy - prosinec 2014

Ahoj u prvního povánočního článku, doufám, že jste si Vánoce krásně užily se svými blízkými (já ano). :) 

Žádný typický povánoční příspěvek ála "co mi bylo naježeno" tu pro vás nemám, protože naši mají zakázáno kupovat mi kosmetiku pod stromeček a já si tentokrát raději koupila tři knížky (nového Zaklínače, The Name of the WindThe World of Ice and Fire). My obecně moc na dárky nejsme, takže by nebylo o čem psát, i když musím říct, že se mi naši těmi košilemi do práce, sukní, šálami a rukavičkami do vkusu fakt trefili. 

Dnes tu mám pro zájemce rozbalovací článek o prosincové krabičce krásy slovenského e-shopu biobeauty.sk, kterou jsem si udělala radost ještě před Vánoci. Jde o krabičku, díky které si můžete vyzkoušet některé přírodní a BIO produkty nabízené uvedeným e-shopem. Obsah je překvapením, vždy ale - pokud se nepletu - obsahuje aspoň jedno plné balení a pak menší balení a vzorečky.

Krabičku pořídíte na Slovensku za 10 euro + poštovné, do ČR už to tak výhodně nevyjde. Cena zůstává stejná, ale připočetl se mi k ní poplatek za PayPal €1,59 a poštovné a balné €6,90, tedy dohromady €18,49, což činilo v přepočtu asi 530 korun.




Rozhodně ale nemůžu popřít, že byla krabička zabalená pořádně. Přišla mi v pevné bytelné krabici, která nebyla vůbec nijak omlácená. Dokonce ta přepravní krabice vypadala i stylově, s razítkem loga e-shopu, zalepená červenou izolepou. Schovám si ji, až budu sama potřebovat něco poslat. :)


K vycpání sloužily různé další prázdné krabičky a moc příjemně mě překvapilo, že se mezi touto výplní schovávaly i dva vzorečky Natura Siberica, bahenní maska na vlasy s bahnem z Mrtvého moře a roztomilé balení koupelové soli, které součástí krabičky krásy vůbec nebyly. :) Prostě jen tak pro radost navíc. :)





Samotná krabička vypadala na první pohled poloprázdně. Naštěstí ale jen na první pohled. Chvilku mi trvalo vykoumat, jak se otevírá, jsem v tomhle nemožná.




Největším produktem celé krabičky bylo plné balení koupelové soli z Mrtvého moře od izraelské značky Mineral Beauty System s vůní Maracuja. Vůně se mi moc líbí, cítíte sůl, ale i šťavnaté ovoce, což bych nikdy nečekala, že půjde dohromady. Bohužel na bytě v Brně nemám vanu, ale naši jo, takže se pokusím sůl vypotřebovat teď během dovolené, když jsem u nich. To by neměl být problém, podle stránek produktu je toto množství vhodné na jednu koupel, což mě celkem překvapilo. I když to je asi na koupel s plnou vanou, které já nevedu, protože jsem na to moc šetřivá (a proto jsem taky ještě žádnou koupelovou sůl nezkoušela). Uvidíme, jak dlouho mi vydrží, každopádně jsem zvědavá, jestli se projeví slibované blahodárné účinky. 

Plné balení, 150 g, €2,90.




Dále byl v krabičce vzorek (spíš provizorní cestovní balení) tělového suflé slovenské značky Soaphoria, které mě v e-shopu vždy lákalo. Já dostala variantu Ovocný sad, i když anglický název Berry Forest je asi výstižnější. Jde o naprosto úžasnou věc, kterou bych přirovnala k tělové marmeládě od Kivvi. Našlehané tělové máslo, které se po dotyku rozpouští do výživného olejovitého krému, skvěle hydratuje a dlouze voní. Přijde mi, jako bych se mazala malinovou šlehačkou. 

Testovací kelímek mi vystačil na 4 použití na celé tělo, tipuju, že v něm bylo tak 20 - 30 ml produktu. Složení je samá příroda. Jestli hledáte levnější alternativu Kivvi marmelády, jděte do něj. Kivvi vás přijde na cca 500 korun za 120 ml, tělové suflé Soaphoria stojí od 7 eur za 125 ml (v krásné skleněné dóze), tedy necelé dvě stovky. V nabídce je řada voňavých variant (kokos, med, levandule, citrusy, čokoláda, čaj...), i když bohužel kvůli popularitě jsou často nedostupné. Já uvažuji o koupi dárkového balení tří kusů, aby mi to poštovné stálo za to.

Cestovní balení, 20-30 ml, €7 za 125 ml = cca €1,5.





Schované v chrastí bylo plné balení balzámu na rty Figs & Rouge s vůní Vanilla Orange. Nějak se mi s těmi F&R výrobky roztrhl pytel. :) Z balzámku mám radost, jemně vanilkovo-pomerančově voní, hezky hydratuje (i když super výživné terno to není) a má krásný obal s motivy labutí.

Plné balení, 17 ml, €6,49.







Záhadně se tvářící pidibalíček ukrýval oční stíny do freedom systému francouzské značky bio dekorativní kosmetiky Couleur Caramel, o které se dlouze rozepsala např. Bebe tady. Bohužel mi zaslaný třpytivě meruňkový odstín typově moc nevyhovuje. Navíc konzistence je hodně jemná a měkká, takže mám trochu pochyby o výdrži. Na hřbetu ruky (předtím promazaném tělovým suflé) šel snadno rozetřít prakticky do ztracena, takže zvažuji využití v létě jako rozjasňovače či na zvýraznění nalíčených rtů.

Plné balení (bez obalu), 2,5 g, cca €13,50.




No a dále už zbývaly jen nějaké ty vzorečky a kupón na 10% slevu z objednávky na e-shopu:

Prací prášek české značky Yellow & Blue.


A opět populární Natura Siberica (škoda, že už jsem oboje vyzkoušela, krém mám v plném balení), MBS a roztomilá přírodní kosmetika pro děti Sophie La Giraffe Baby.

To je vše, přátelé. Hodnota čtyř hlavních produktů činí cca € 24,39, tedy asi 680 korun. Na to, že si obchod celou krabičku financuje sám, to je podle mě vysoká částka, a myslím si, že produkty byly vybrány dobře. Pro mě je škoda jen toho nesedícího odstínu očních stínů, ale já jsem přesto ráda, že byla do krabičky zařazena i přírodní dekorativka. Celkově mám z boxu radost, hlavně z objevu skvělého produktu (suflé), takže rozhodně budu Facebook e-shopu, kde dopředu ohlašují další edice krabiček a pořádají i různé soutěže, sledovat nadále.



Co na krabičku říkáte? Líbila by se Vám? A co jste dostaly (nebo si nadělily) pod stromeček?

20 komentářů:

  1. Tak tahle krabička by se mi líbila moc! :-) Škoda toho poštovného do ČR... :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, to je trochu vyšší, ale na fb psali, že by měly od nového roku zrušit aspoň ty poplatky za převod.

      Vymazat
  2. Je to pěkné, ale beztak už mě na krabičky neužije :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě čas od času pořád jo. :) Baví mě je rozbalovat, i když mi pak třeba půlka věcí nesedne a rozdám je.

      Vymazat
  3. Jej Baška (majiteľka obchodu) je zlatá, že ti takto poslala aj zopár radostí navyše! A to telové suflé vyzerá veľmi lákavo!

    OdpovědětVymazat
  4. Parádní krabička, ta se mi tedy líbí moc :) díky za tip :)
    Suflé zaujalo aj mě.
    Jinak od Ježicha jsem dostala letos mj. testovací sadu Origins, včetně černé masky, o které psala trb a já měla dilema, tak jsem zvědavá.

    OdpovědětVymazat
  5. O suflé jsem teda ještě nikdy neslyšela!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to super nápad, akorát mám pocit, že se pak rychleji spotřebovává oproti běžnému krému.

      Vymazat
  6. Pěkná:) Mrzí mě, že jsem to prošvihla. Myslíš, že až bude venku nová edice, že bys mohla jen napsat krátkou aktualitku, abych ji stihla koupit?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No proč ne, ale třeba bych ti mohla rovnou poslat e-mail. :)
      Občas to ale nestihnu ani já, třeba letos byla i říjnová a listopadová edice, ale těch krabiček bylo prý o dost míň a já je prošvihla.

      Vymazat
    2. Jasně, budu moc ráda, když dáš vědět:) Tuhle krabičku jsem ještě nestihla vůbec vyzkoušet.

      Vymazat
  7. to vypadá fakt skvěle, nejvíc by se mi líbila ta Soaphoria, jejich věci vypadají úžasně... ale já jsem dostala od Ježocha Kivvi marmeládu, takže mám teď na čas mazání dost :)

    OdpovědětVymazat
  8. super věcičky!! :))

    http://gethealthyandfitwithus.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Jůůů, tak tohle je něco jiného než LB, to se mi líbí daleko víc. :)

    OdpovědětVymazat
  10. tohle je velmi sympatický beauty boxík :) bio kosmetika mě v poslední dobou láká mnohem více než kdy předtím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si k ní postupně nacházím cestu. Nemusí být vyloženě bio, ale čím míň chemikálií, tím líp.

      Vymazat