úterý 30. prosince 2014

Je libo lesk na rty na přání? (Shiro Cosmetics)

Dlouho jsem se těšila, až se k napsání tohoto článku dostanu, a bavilo mě ho psát, takže doufám, že se bude líbit i vám a že omluvíte jeho trochu přehnanou délku. :)

Shiro Cosmetics je indie značka známá hlavně svými sypkými očními stíny, nějaký ten pátek zpátky ale začali nabízet i lesky na rty, které jsou opravdu skvělé a rychle si získaly na popularitě v indie make-upové komunitě. V nabídce moc "přednastavených" barev nemají (o některých jsem psala tady a tu), to ale nevadí, protože si u nich můžete nechat namíchat originální lesk na přání přesně podle vašich představ.





 
Screenshot ze stránky produktu.

Základní cena vlastního lesku je 9 dolarů za 15ml tubičku s aplikátorem. Algoritmus sestavení vlastního lesku je následující:

  1. Color Selection (výběr barvy): Zde ještě nevybíráte konkrétní barvu, ale jednu ze dvou základních variant lesku - buď chcete barvu, jakou má určitý oční stín či tvářenka (pick an eyeshadow or blush), nebo chcete svoji úplně vlastní barvu, za což si musíte připlatit 2 dolary (custom color matching service).
  2. Opacity (krytí): Vyberete si, zda chcete lesk průsvitný (sheer), středně krycí (moderate) či s plným krytím (opaque), za které se platí 1 dolar navíc, jelikož se na lesk spotřebuje víc pigmentů.
  3. Flavor (příchuť, resp. spíš vůně): Zvolíte, zda chcete lesk bez příchutě (unflavored) nebo s příchutí za dolarový příplatek. Momentálně jsou v nabídce stálé vůně francouzská vanilka (french vanilla), třešňový koláč (cherry pie), šampaňské (champagne), skořice (cinnamon), med (honey), máta (peppermint) a jahodová cukrová poleva (? pink frosting). Na podzim byly dočasně zařazeny do nabídky varianty kořeněná dýně (spiced pumpkin), dýňový cheesecake (pumpkin cheesecake) a krémová poleva (? cream cheese frosting), nebylo zatím ohlášeno, kdy je z nabídky zase odstraní.
  • Pokud jste si vybrali v bodě 1), že chcete barvu určitého očního stínu či tvářenky, do volného políčka pod výše uvedenými kolonkami (I want:) vepíšete název onoho očního stínu či tvářenky, ze kterého chcete udělat lesk. Musí jít ale o odstín, který má u sebe napsáno, že je lip-safe, tedy použitelný na rty. Vybírat můžete ze všech barev (i limitovaných) kromě těch, co jsou ve výprodeji.
  • Chcete-li úplně vlastní barvu (a proto jste pod bodem 1 vybrali custom color matching service), do volného políčka dole barvu popíšete. Můžete si zažádat třeba o dupe vaší oblíbené luxusní rtěnky (co jsem viděla pár obrázků na netu, tak jsou v napodobování odstínů MACu, Guerlainu apod. fakt dobří) nebo můžete najít na netu obrázek s určitou barvou a odkaz na něj do políčka vložit. Počítám, že pod touhle možností si můžete objednat i barvu očních stínů/tvářenky, která už není v nabídce, nebo si můžete zažádat o co nejpodobnější odstín stínům, které nejsou lip-safe. Zkrátka cokoli, co nemají normálně v nabídce, vám tu speciálně pro vás umíchají.
Uf, ten popis je dlouhý, ale vážně je to jednoduché. :) 

Počítejte s tím, že když se vám výsledný odstín nebude líbit, peníze vám nevrátí, protože je to výroba na zakázku pro jednoho člověka. Vybíráte-li si ze stínů/tvářenek, tak dále počítejte s tím, že nejvýraznější bude základní barva, nikoli odstín třpytek či odlesků; často je tak výsledný lesk o něco tmavší než stín, případně jinak odlišný. Zkrátka je to tak trochu sázka do loterie a výsledný produkt je vždycky překvapením (ale to mě na tom právě baví).

Já si zatím vybírala jen z očních stínů a vždycky s plným krytím, protože nechci, aby mi prosvítaly mé bledé flekaté rty, lesk s plným krytím je hustší, nepruhuje a míň se rozpíjí. Jde spíš o tekutou rtěnku. A protože jsem mlsná, vždycky jsem si přidala i nějakou tu vůni (chtěla bych je postupně vyzkoušet všechny). Za každý z následujících lesků jsem tedy zaplatila 11 dolarů: $9 za základ + $1 za extra krytí + $1 za vůni = asi 250 korun. Základní lesk vás vyjde kolem dvou set.

Moje první dva lesky byly I Loved a Maid a Plausible Walrus, na které mě zlákala Mollie (tady a tu).




Plausible Walrus:


Původní oční stín, v e-shopu jej již nenajdete. Ano, inspiraci pro tvorbu stínů je možné najít opravdu všude. :D


Oční stín Plausible Walrus byla limitovaná měsíční limitka, která už není v prodeji. Stín samotný nemám, protože mi na mě přišel moc žvýkačkový, takové světlé pestré barvy většinou nenosím. Na rty mi přišel vhodnější.


Výsledný lesk má korálový základ s výrazným, až metalickým růžovým shimmerem. Kombinace je to nezvyklá, ale velmi pěkná a dívčí. Přijde mi, že s ním vypadám tak o 5 let mladší, s jemným líčením očí vážně dodá obličeji mladistvý vzhled. Jde o lesk, který je výrazný a přitáhne pozornost, ačkoli není tmavý. Na fotkách na rtech vypadá trochu jemněji, než ve skutečnosti. Do lesku jsem si nechala přimíchat vůni cherry pie, voní jako třešňové bonbóny. 

Hledala jsem fotky dalších blogerek, co si jej pořídily, tato slečna má lesk se středním krytím, ale má svoje rty přirozeně růžové. Na její fotce je vidět líp ten metalický efekt.

Jelikož se stín už neprodává, tento lesk si můžete nechat namíchat jen za dvoudolarový příplatek v rámci custom color matching service.


Na odličovacím tampónku můžete vidět, že základ lesku je spíš červený:



I Loved a Maid:


Screenshot stránky produktu.

Kdybych tento lesk neviděla u Mollie, tak by mě nikdy nenapadlo si jej objednat, stín sám o sobě totiž moc vhodně na rty nevypadá. Jde o barvu z Game of Thrones kolekce inspirovanou postavou Tyriona Lannistera, resp. jeho první ženy. Na oficiálních swatchích je bronzový se zeleným a zlatým shimmerem. Ovšem v popisu má, že základem je lannisterská rudá, a ta se právě teprve v lesku pořádně projeví:

Zeleno-zlaté pidi třpytky.

Lesk mi přijde víc hnědý než červený, ale i tak vypadá pěkně, hlavně s těmi nezvyklými zeleno-zlatými odlesky. Krásná a originální podzimní barva. Konzistence je skvělá, lesk je opravdu hustý, plně kryje jedním tahem a prakticky vůbec se nerozpíjí, drží na svém místě. S vůní medu jsem šlápla trochu vedle. Což o to, med cítíte, ale v této barvě je taky spousta oxidů železa, takže v kombinaci s medem je ta chuť taková... železitá, tedy nasládle krvavá. Doporučuji tedy přidat nějakou jinou, třeba svěží mátu. V jiných červených odstínech to železo necítím, takže to podle mě zvýraznil ten med. Není to ale tak hrozné, že by mě to odradilo od používání, vůně za chvíli vyprchne.


Pokud vám odstín přijde moc výrazný, neváhejte rty obtisknout do ubrousku. Já to udělala v práci, když jsem nechtěla mít tolik opatlaný hrneček, a výsledek se mi natolik líbil, že jsem si ho musela vyfotit.

Předtím:



Potom:

Rty jsou jemně červeno-hnědé, oproti plné vrstvě se zvýrazní zlatá složka lesku.

V rámci halloweenského nákupu různých limitek a vyřazovaných barev jsem musela vyzkoušet i limitované podzimní příchutě lesků. Vůni spiced pumpkin jsem měla už v jednom balzámku, takže jsem vybírala barvičky, ke kterým přimíchat vůně pumpkin cheesecake a cream cheese frosting. Vybrala jsem odstíny Little Bird a Heart Attack, omylem mi ovšem místo toho druhého poslali (naštěstí!) lesk v odstínu Heart Piece.







Little Bird:


Screenshot stránky produktu.
Jde o další stín z Game of Thrones kolekce, tentokrát inspirovaný Sansou Stark.


Tento lesk jsem měla v plánu už dlouho, protože jsem chtěla i něco jemnějšího a nude a na netu na něj dámy pěly ódy. Výsledná béžovo-růžová se opravdu hodí na každodenní nošení, zamilovala jsem si ji hned při prvním použití. :) Ideální pro bledulky, které ve svých nude odstínech nechtějí ani trochu oranžové.

Vůně, která se nejvíc hodí k Sanse Stark, v nabídce bohužel není (hádejte jaká, odpověď najdete na konci článku ;) ), takže jsem vybrala cream cheese frosting a počítala s jemnou vanilkou. Vůně, která mě udeřila do nosu po otevření tubičky, mě ale vážně dostala. Voní naprosto stejně jako krém do domácích věnečků! To mi potvrdila i mamka, která se nemaluje, zato umí skvělé domácí věnečky. Žádná umělotina, ve vůni jdou rozeznat přímo jednotlivé složky té náplně - vanilka, cukr, máslo... Naštěstí lesk po věnečcích nechutná, protože jinak bych si ho ze rtů slízala. :D Vážně, tak úžasně jedlou a autentickou vůní jsem v kosmetice ještě nezažila! Pokud byste si nějaký lesk objednávaly a máte rády sladké vůně, zkuste tuhle, dokud je v nabídce. I když je prý tak populární, že zvažují, že ji z nabídky nestáhnou.



Heart Piece:


Screenshot stránky produktu.

Jak už jsem řekla, tenhle lesk jsem dostala omylem, objednala jsem si lesk ze stínu Heart Attack z Deathnote kolekce, kterou vyřazovali z nabídky. Heart Piece z Legend of Zelda kolekce jsem ale měla v hledáčku taky, i když jsem se trochu bála jeho křiklavosti, takže nebýt skutečnosti, že Heart Attack stahovali z prodeje a tohle byla poslední šance jej získat, tak by mi ta záměna ani moc nevadila. Nakonec jsem za ni byla velmi ráda...


Podle popisu je základní barva "hot pink" a lesk v tubičce růžově i vypadá, na rtech je z něj naštěstí šťavnatá třešňová červená s velmi jemným růžovým shimmerem viditelným jen na přímém světle a drobnými zlatými třpytkami. Lesk je o něco tekutější než I Loved a Maid, takže se s ním musím víc vyhrát, aby vypadal pěkně (což se mi na prvním setu fotek na rtech moc nechtělo a trochu jsem to přetáhla...). Barva je v plném krytí opravdu výrazná + navíc ve formě lesku... no je zkrátka pro odvážné, co se výrazných rtů nebojí. Vůně pumpkin cheesecake voní šťavnatě dýňově, jsem s ní spokojená. Klidně bych si nějaký ten dýňový cheesecake dala, prodává se u nás?


Pokus číslo dva - líčení do práce. Snažila jsem se nanést co nejslabší vrstvu a nepřetáhnout linii rtů. Navíc jsem je orámovala neviditelnou konturkou od MUFE, která - světe, div se - asi vážně funguje! (Ještě aby ne, když stojí cca pětikilo).

Foceno večer, dolní řada je s bleskem.

S těmito lesky jsem tedy moc spokojená a určitě si nějaké další objednám i v budoucnu. Všechny Shiro lesky mají vyživující složení, na rtech jsou příjemné, hydratují, přehnaně nelepí a na lesk mají i vysokou výdrž. Verze s plným krytím se navíc většinou nerozpíjejí a nezalézají do vrásek.


___________________________________________________________________

Ale abych jen nechválila a ukázala vám, že nákup těchto lesků nemusí vždy vyjít podle vašich představ...

Protože mi na Halloweena zaslali špatný lesk, slíbila mi Caitlin, že mi při příštím nákupu zašlou ten správný zadarmo, tedy Heart Attack, a ještě mi dala slevu 10 dolarů. Využila jsem Black Friday slev, udělala u Shira další objednávku a do poznámky jsem napsala, jestli by mi tedy poslali ten slíbený Heart Attack lesk. 

Takhle nějak vypadal Heart Attack oční stín, doufala jsem v něco růžovo-modrého:

Notebook kolekce se už neprodává.

A přišlo mi tohle:




OK, v popisku je napsáno, že základní barva je deep maroon, tedy tmavá červenohnědá, což by odpovídalo, moje chyba. Navíc to vypadá jako vesmírná mlhovina, takže by to nemuselo dopadnout zle.


Bohužel po rozetření z toho vyšel tenhle blátivý děs:


Vysvětlení mám dvě:

a) Nedrželi se mých požadavků z původní objednávky a namíchali mi průsvitnou, případně středně krycí verzi. To je možné, protože jsem k tomuhle lesku chtěla i vůni, a lesk, co mi přišel dodatečně, nijak nevoní, takže mi možná umíchali základní verzi. Navíc ten oční stín v době výroby lesku už neměli v nabídce, takže ho míchali speciálně jen pro mě a možná ho nenamíchali dost.

nebo

b) Tenhle odstín se zkrátka na lesk nehodí. I to je možné, předchozí lesky jsem viděla online u jiných zákaznic, které s nimi byly spokojené, Heart Attack jsem u nikoho na swatchích nenašla, takže jsem objednávala naslepo, což byla možná chyba. 

Anebo oboje dohromady.

Fakt jsem v tu chvíli byla ráda za tu záměnu u halloweensého nákupu, protože jsem dostala místo tohoto omylem krásný lesk. Dohromady jsem si tedy koupila 4 lesky a dostala 4 super lesky a 1 špatný. Chvíli jsem si říkala, že Heart Attack vyhodím, pak mi ale bylo líto jeho jiných pěkných vlastností, takže ho asi zkusím vrstvit na rtěnky. Můj první pokus byl s mou oblíbenou Evou z L'Oréal Pure Red kolekce. 

Bez lesku:


S Heart Attack leskem:


Jo, asi ho přece jen nevyhodím. :) Jsem zvědavá, jak bude vypadat třeba s fialovou rtěnkou.


Tak co říkáte na lesky na rty na přání? Zaujal Vás některý? Šly byste do toho?


P. S.: Příští Shiro post bude opět plný očních stínů, nějak se mi tu hromadí. Můj Black Friday nákup:

Ta malá čokoládka s dýňovým kořením chutnala skvěle, nedá se sehnat i u nás?

  • Avengers kolekce (10 očních stínů, hulkovsky zelený pudr na neutralizaci začervenání, lesk na rty Black Widow.
  • Heart Attack lesk.
  • Pět limitovaných colors of the month stínů.
  • Dva oční stíny od australské značky Femme Fatale, kterou u Shira začali distribuovat, podobně jako tak činí pro značku Detrivore.
  • Vzorečky zdarma.


P. P. S.: Sansa Stark miluje citronové koláčky (lemon cakes), takže jsem do jejího lesku chtěla něco citrusového, taková vůně ale zatím v Shiro nabídce není.

10 komentářů:

  1. Nápad s lesky s barvou na přání je super, každý si vážně může vybrat podle svého. Já bohužel lesky moc nemusím, takže se do objednávky pouštět nebudu. Stíny se mi taky líbí moc, ale zase jsem moc zhýčkaná a vyhovují mi spíš lisované než sypké :-D ach jo :-D

    Maru UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D No já lesky taky nikdy nemusela, Shiro je čestná výjimka. :) A je pravda, že líčení se sypkými stíny je pracnější a někdy jsem líná a dlouho na ně nesáhnu, ale zase se mi ty barvy líbí natolik, že nakonec nikdy neodolám a koupím je. :D

      Vymazat
  2. Téda, ďakujem za rozšírenie obzorov:) Ja by som do toho asi nešla, ale presne ako píšeš práve to napätie a očakávanie, aký výsledný lesk ti príde môže byť na tom to najzábavnejšie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám překvápka ráda, takže když už objednávám stíny, vždycky nějaký ten lesk přihodím. :)

      Vymazat
  3. Tak ten 2. a 4. lesk vypadají úžasně.. ale nejvíc se mi nakonec líbí ta poslední fotka rtěnky s tou vrstvou jinak nepovedeného lesku. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není to nakonec zas tak špatný lesk, na vrstvení je OK. :) Akorát se takhle víc rozpíjí, i když zase na druhou stranu jsem nepoužila konturku, s ní by to možná bylo lepší.

      Vymazat
  4. Tvoje clanky o Shiro nakupech moc rada ctu a kocham se..
    Ale k nakupu jsem se jeste neodhodlala. Nevim jak zkombinovat omezeny rozpocet a fakt, ze bych chtela tak pulku sortimentu. :-)
    A ackoli nemam moc v lasce lesky a nude barvy nenosim, protoze mam dost vyrazne rty a vypadam pak mrtvolne, ten tvuj podle Sansy se mi hrozne libi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Sansa lesk je ve skutečnosti taky o něco tmavší než na fotkách, ale ne o moc.

      V tom případě je nejlepší počkat si na nějaký výprodej. Zas tak často slevy nemívají, určitě ale nějaká bude 30. dubna, kdy má značka výročí založení. A pokud se ti líbí víc věcí, můžeš si nakoupit vzorečky za dolar, stínu je v tom malém pytlíčku překvapivě dost. :)

      Vymazat
  5. Nikdy jsem o ničem takovém neslyšela a hodně mě to zaujalo. Jen ten poslední lesk vypadá opravdu hrozně a úplně jinak než odstín na tom obrázku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy to holt nevyjde. Asi opravdu záleží na té podkladové barvě.

      Vymazat