neděle 28. září 2014

Swatch: Tvářenky INSTAIN Pinstripe a Swiss Dot (theBalm)

V minulém článku jsem psala, že jsem využila akci 2 + 1 zdarma na e-shopu thebalm.cz, přitom jsem vám vlastně neukázala všechno, co jsem nakoupila při této akci minule (tuším v květnu). Kromě rozjasňovače Mary-Lou jsem si pořídila další dva odstíny tvářenky Instain, a to broskvový Swiss Dot a švestkový Pinstripe.







Bylo by zbytečné znovu rozepisovat podrobnou recenzi tvářenek, chcete-li tedy vědět víc, doporučuji přečíst moji prvotní recenzi odstínu Houndstooth. Ve zkratce: tvářenky jsou krásně pigmentované, na tváři drží a seženete je za cca 500 korun jednu. Po více než půl roce používání vypadá má první Instain tvářenka takhle:



K mým novým odstínům:

Pinstripe je popisovaná jako švestková, ve skutečnosti není úplně matná, ale má jemný zlatý lesk, který se mi na fotkách nepodařil zachytit (nejde o třpytky). Ačkoli se vám může zdát tmavá, není se čeho bát, na tváři vypadá jako tmavší růžová/lehce fialková. Ráda ji nosím k fialově laděnému líčení. Díky lesku podle mě vydrží o něco míň než její matné kolegyně, na mně se ztrácí asi po 5 hodinách. Ale já nenosím make-up, takže na mně hůř drží, a pořád si sahám na obličej (opírám se tváří o ruce a tak...), což se na výdrži dost odrazí. Pokud své líčení měníte podle ročních období, tohle je podle mě ideální pod/zimní odstín.




Swiss Dot jsem původně nechtěla kupovat. Nebo spíš jsem nad ní dlouho váhala. Roky jsem žila v domnění, že mi teplé barvy nesluší a že nemůžu nosit broskvovou tvářenku. Jenže přece jen jsem se hlavně přes léto (ač se neopaluju) líčila i teplými odstíny a pomalu mi docházelo, že mi teple laděná tvářenka v arzenálu opravdu chybí... navíc tahle měla z této řady tvářenek jeden z nejhezčích obalů... 

Koupě rozhodně nelituji, ze všech tří je tato nejvíc pigmentovaná, matná a nejvíc vydrží. Samozřejmě se postupně také ztrácí, dobře viditelná je na mně během lepších dnů 8 hodin (připomínám, že dalším faktorem snižujícím u mě výdrž tvářenek, je mastná pleť). Navíc jí stačí opravdu maličko. Když jsem do ní hrábla štětcem stejnou silou jako do předchozích dvou, hned mi bylo jasné, že jsem to přehnala... :D (viz fotka níže)


Je zkrátka trochu měkčí... ale když nabíráte opatrně, tak nepráší.
A tady už jsou slíbené swatche v různém přirozeném osvětlení, shora Houndstooth, Pinstripe, Swiss Dot. Nanášeno prsty:







Po intenzivním tření druhou rukou:


Což mě přivádí ke swatchům nanášeným štětcem:





A to je dnes vše, přátelé...


Máte nějakou tvářenku od theBalm? Který odstín se Vám líbí nejvíc?

P. S.: Nevylučuju, že si časem pořídím i zbývající odstíny... svým oblíbeným značkám dekorativní kosmetiky totiž zůstávám věrná, ať už jde o Shiro stíny, Yves Rocher rtěnky či produkty na tváře od theBalm.

P. P. S.: Před pár dny jsem zjistila, že v USA vyšla exkluzivně pro řetězce Kohl's následovnice Nude 'tude paletky, obsahující nové neutrální odstíny, a to Nude Dude. Doufám, že časem přestane být exkluzivní a vyjde i u nás. Anebo raději ne, aspoň ušetřím... :D Stejně jsou ti chlapci nic moc, na týpky z How 'bout them apples paletky nemají... :D

P. P. P. S.: Připomínám, že svými komentáři se můžete zúčastnit právě probíhající giveaway. :)

30 komentářů:

  1. Tvářenky vypadají úžasně a moc se mi líbí. Zatím ještě žádný odstín nemám, což rozhodně plánuji změnit. Ty obaly jsou tak parádní, odstíny jakbysmet a nezbývá mi než tiše závidět :D

    Radu UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem od TheBalm ještě nic nezkoušela. Akci vždycky nějak prošvihnu a nevím proč, ale k objednávce se nemůžu nějak dokopat. I když mě ty věci lákají, tak jsem zatím vždycky odolala.

    Maru UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy si říkám, že bych taky měla radši odolat a něco ušetřit. :)

      Vymazat
  3. Stalo me hodne premahani te probehle akce nevyuzit, ale uz jsem ted utracela i tak dost a omlouva me jenom to, ze to byly opravdu vyhodne koupe anebo jsem to opravdu potrebovala..
    Od theBalm zatim nic nemam, ale svou top trojku do pristi akce spolehlive ano. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A můžu vědět, co v ní je? :)

      Vymazat
    2. No úplně neoriginálně Mary-Lou, Houndstooth a Hot Mama, i když u ní si nejsem jistá, jestli mi bude slušet i jindy než v létě.. Nicméně Pinstripe je taky nádherná, akorát na ni teda nemám odvahu.. Aspoň zatím.

      Vymazat
  4. Pinstripe sa mi paci uplne ze najviac, si ju viem predstavit ku nejakemu dramatickemu liceniu! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo. :) Já na dramatické tváře ale nějak nemám odvahu... není to divné? Jsem schopná chodit s výraznýma očima, rudou rtěnkou, ale výraznou tvářenkou ne. :D

      Vymazat
  5. Zatím žádnou od theBalm nemám, ale strašně mě lákají. Všechny odstíny jsou krásné a vypadá to, že i skvěle pigmentované.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím si na ně nemůžu stěžovat. :) I když konkurence kvalitních tvářenek je velká, tak mě jiné nezlákaly.

      Vymazat
  6. Áááh luxus! No já trapně nemám zatím žádnou, ale příští měsíc se chystám na Argyle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to doufám, že uděláš recenzi, tu jsem naživo ještě neviděla. :)

      Vymazat
  7. Krásné balení i odstíny, to by se mi líbilo do mé sbírky dekorativky :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je mám vystavené kvůli pěkným obalům na poličce u zrcadla. :)

      Vymazat
  8. Jsou krááásné. Značku The Balm mám ráda čím dal víc :)

    OdpovědětVymazat
  9. Moc hezké tvářenky, líbí se mi hlavně Houndstooth na jemnější líčení a Pinstripe na větší drama:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, ale i Swiss Dot dokážu využít a když se to s ní nepřežene, vypadá i na mně pěkně. Za což jsem ráda, bych si pak nadávala, že jsem zbytečně vyhodila peníze. :D

      Vymazat
  10. ooo ta Pinstripe je nádherná, přesně - podzimní odstín :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dokonce to má i na obalu. :) I když nevím, proč je za podzimní označená ta broskvová, ta mi přijde spíš letní. I když třeba to tak výrobce vůbec nemyslel a já zas vidím skrytý smysl tam, kde není. :)

      Vymazat
  11. Já ty jejich obaly prostě zbožňuju, jak vidím, pigmentace je hodně dobrá! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to teda je, ještě že mám jemný štětec, který tvářenky zase tolik nenabere. :)

      Vymazat
  12. Jsem si teď trošku oddychla, že Nude tude se mi líbí víc než její nový nástupce - uff! :D aspoň zase nebudu toužit po něčem, co u nás není k sehnání... Jinak tvářenky jsou krásné všechny, nejvíc bych brala tu fialovou, zajímavý odstín, který se hned tak nevidí ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si taky říkala, že dvojka se mi tak nelíbí, že je na mě moc teplá. Ale čím dýl se dívám na obrázky, tím se mi líbí víc, takže bych si to měla zakázat. :D

      Vymazat
  13. Mě se na tom úplně nejvíc líbí ty obaly, jsou fakt parádní a už jen pro ně bych si tvářenky pořídila. Třeba taky jednou stihnu tu akci :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyžtak si nech zasílat newsletter, já se o akci vždycky dozvím z něj. Tahle trvala myslím celý týden do vyprodání zásob, ale asi ty zásoby průběžně doplňovali, protože některé věci byly vyprodané, ale druhý den už byly opět na skladě.

      Vymazat
  14. Ta poslední fotka, to je něco pro mě :). Máš parádní sbírku. To já zase ráda od každé značky kousek :)

    OdpovědětVymazat