sobota 8. února 2014

Recenze: Tvářenka INSTAIN Houndstooth (theBalm)

Jsem ráda, že jsem začala číst kosmetické blogy. Dozvěděla jsem se spoustu užitečných věcí a řekla bych, že mi to prospělo, umím o sebe líp pečovat, líp vypadám... ale někdy to má i své nevýhody. Najednou mám pocit, že potřebuju věci, které jsem nikdy nepotřebovala (třeba bronzer a rozjasňovač) nebo o kterých jsem ani nevěděla, že existujou. 

Můj názor na tvářenky obecně se taky dost vyvíjel. Původně jsem žádnou nepoužívala, pak jsem zjistila, že s tvářenkou vypadám přece jen líp (mé indiánské jméno by mohlo být Velká bledá tvář, když se nesměju, vypadám permanentně "napapučená", protože mám zkrátka naducané tváře). Tak jsem si začla kupovat tvářenky v drogerii a nechápala jsem, jak může někdo dát za tvářenku víc než dvě stovky. Dokud jsem neuviděla na netu tuhle krasavici. Moje předsevzetí "nedáš za jeden kus dekorativní kosmetiky víc než dvě stě pade" šlo do kelu. Prostě proto, že takovýto retro design zbožňuju (ač sama chodím oblékaná spíš ve stylu rockovém), líbí se mi mnohem víc, než nějaké blýskavé zlaté/stříbrné/třpytivé luxusní obaly od high-end značek. TheBalm tak úplně high-end není, ale přece jen je cena téhle tvářenky kolem 500 korun, což už je pro mě hodně peněz. No nakonec jsem neodolala a tvářenku jsem si koupila. Naštěstí toho nelituju.


Většina sortimentu theBalm je v takovém tom pin-up stylu se spoře oděnými slečnami, tyto tvářenky jsou ve stylu vintage magazínu, což se mi líbí mnohem víc. Na prodej je celkem šest odstínů, každý je pojmenovaný podle druhu látky/potisku, který pak naleznete i vevnitř tvářenky. Já jsem si vybrala Houndstooth, protože se mi odstín líbil nejvíc (mauve, což je doslova slézová, mně to přijde jako taková starorůžová), ostatní mi přišly moc teplé/výrazné. A taky obal se mi u tohoto odstínu moc líbil, připomíná mi trochu Audrey Hepburn a ten klobouček je super (pokud vím, tomuto klobouku se říká "cloche"). Jo a taky se mi moc líbí houndstooth vzory. Takže ideální varianta pro mě. :)

Jak už jsem řekla, tvářenku seženete průměrně za 500 korun, já jsem ji koupila z thebalm.cz, ale někdy ji mívají levněji na feelunique, když je u nich akce (poštovné je zdarma, protože cena přesahuje 10 liber). Určitě se dá sehnat i jinde.

Všech 6 odstínů
 

Tvářenka je opravdu vyrobená v podobě malé knížečky, která je ještě zasunuta v papírovém pouzdře. Je dost bytelná, žádný měkký papír.




Vlevo pouzdro, vpravo tvářenka. Nebo to bylo naopak?

Samotná tvářenka bez pouzdra

Zadní strana pro zvědavce, které zajímá složení. Přírodu nečekejte.
Tvářenka se otevírá celkem ztuha, jsou v ní zabudované silné magnetky. Ale podle mě je to zavírání super. Nehrozí samovolné otevření a poškození někde v kosmetické tašce a taky si myslím, že tvářenka přežije  i trochu hrubší zacházení (mně taška s ní spadla na zem - pěkně ve mně hrklo, ale nic se jí nestalo). A nezlámete si na ní nehty. Uvnitř najdete i pěkné zrcátko, vlezou se vám do něj v pohodě obě tváře. Nikde nezavazí žádný zbytečný štěteček.

Následuje několik fotek tvářenky pod různým světlem, můžete vidět, že nemá tak studený tón, jak se jeví na stránkách prodejců. Naštěstí není ani vyloženě teplá, jinak by mi moc neslušela. Takový pěkný neutrál, pokud chcete něco přirozeného a bojíte se, že to s barvou přeženete.


S bleskem

Pod paprsky zapadajícího slunce...




Tvářenka je velmi jemně namletá, ale nepráší, takže ten hezký obal si jí nezašpiníte. Po dvou týdnech intenzivního používání ani není vidět, že bych se jí štětcem dotkla. Takže jako investice se určitě vyplatí, vydrží vám podstatně déle než drogérkové značky.

Já mám ten problém, že mi žádná tvářenka na obličeji dlouho nevydrží, už v poledne je pryč. Tahle vydrží opravdu dýl, přestože nejde o výraznou barvu. Dole vidíte swatche na ruce, nahoře naneseno v silnější vrstvě prstem, pod tím jemně štětcem slabší vrstva. Já jsem si schválně ty swatche neodlíčila, přetáhla jsem si přes ně rukáv a chodila tak po zbytek dne. Tvářenka se nesetřela asi 4 hodiny, pak jsem šla cvičit asi hodinu a čtvrt, takže jsem se zlila potem, ale i přesto po tvářence zůstal jemný stain. Takže ten název neklame.





Já jsem s tvářenkou hodně spokojená a můžu jen doporučit. Ale bohužel ve mně probudila mé sběratelské pudy, mám nutkání koupit jí nějakou sestřičku. Líbí se mi i ten švestkový a jahodový odstín, obalem zase víc Lace (fuchsiová) a Swiss Dot (broskvová) - ale to jsou zas barvy, co by mi nesedly. Tak si říkám, že další přece nepotřebuju. Ale beztak tipuju, že si tak za půl roku nějakou další pořídím. Abych si z nich mohla poskládat knihovničku...

Hřbet tvářenky. Když jich máte víc, můžete si je poskládat jak knihy do poličky.
Líbí se Vám tato tvářenka? Jaký odstín byste si vybraly? A kolik jste vlastně ochotné zaplatit za tvářenku? 

_________________________________________________________________________________

Jinak ještě bych dodala, že dostat se k téhle tvářence byla celkem anabáze, respektive že mě při jejím nákupu provázela pěkná smůla
- Chtěla jsem ji koupit, když ji měli na feelunique v přepočtu za nějakých 450 korun. Když jsem se konečně odhodlala k nákupu, zrovna v ten den akce skončila.
- Tak jsem ji objednala za 550 z českého oficiálního e-shopu. Došla mi rychle, bohužel ve špatném odstínu (Toile). Tak jsem musela reklamovat. Naštěstí z e-shopu reagovali rychle, nedohadovali se se mnou, já poslala tvářenku zpět, oni mi nahradili poštovné a poslali správnou tvářenku. Ale otrávilo mě to.
- Zjistila jsem, že tvářenka má ve skutečnosti přesně stejný odstín jako ta, co mám od Alverde. Ale tak ta už mi dochází a není tak kvalitní. Takže ji vozím s sebou tam, kde se bojím, že by se mi tahle poškodila.
- Den poté, co mi přišla správná tvářenka, na českém e-shopu udělali akci a zlevnili tvářenku o 50 korun. :/
_________________________________________________________________________________

A totálně nesouvisející postřeh na závěr: Zjistila jsem, že mým vlasům kondicionéry spíš škodí. Byla jsem o víkendu v Praze na Pragáči - spaní ve spacáku a tak podobně - takže jsem s sebou vezla minimum kosmetiky. Na vlasy jsem si vzala jenom šampón (Garnier Ultra Doux - varianta meruňky + mandle). To znamená, že jsem po asi půl roce nepoužila žádnou vlasovou péči. No a druhý den jsem měla vlasy tak hebké a lesklé, jak už dlouho nebyly. Asi je zbytečně kondicionérama a maskama zatěžuju. No aspoň na něčem ušetřím.

24 komentářů:

  1. Tvářenka je úžasná. Hrozně se mi tyto The Balm tvářenky líbí a doufám, že brzo jí budu mít i já ve svém líčícím arzenálu.

    R. Valentýnská giveaway

    OdpovědětVymazat
  2. Presne nad tým odtieňom som uvažovala.. Ale budúci týždeň ku mne pricestuje Mary-Lou Manizer, čiže na chvíľu na ňu nebudem myslieť.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pak dej vědět, jak jsi s Mary-Lou spokojená. :)

      Vymazat
  3. Už delší dobu zvažuju jestli si pořídit nějakou tvářenku nebo ne. Vždy mě něco odradí nebo se zkrátka sama sobě nelíbím se zvýrazněnými líčky. Pokud se ale někdy odhodlám, bude to právě tato značka. Díky za typ. Pěkně napsáno :-)

    poli-sirotina.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :-) A určitě nějakou zkus, dobré a levné jsou třeba ty od Alverde z DMka. Pokud se ti bude výsledek líbit, tak se pak vyplatí investovat do nějaké lepší, co dýl vydrží. :)

      Vymazat
  4. Presne tuto tvarenku jsem si kupovala v Istanbulu na podzim, ze bude krasna prave na sezonu podzim/zima. Barva je to nadherna, presne jako kdyz mam licka nacervenala od chladu.
    Pul roku pred tim jsem si poridila Hot Mama. K ni neni potreba rozjasnovac, ale zadne trpytky se nekonaji, jen naaadherny simr. A ta vazne musi sluset kazdemu, doda stavu... Pouzivam vetsinou Hot Mama (v lete je to MUST HAVE), a vypada jako sotva dotknuta, timhle tempem da urcite minimalne jeste dva roky. Vysla me na cca 300 Kc, parada. Aby jim nebylo smutno, jak se dostanu do Istanbulu, koupim si jeste Frat Boy od stejne znacky a rozjasnovac Mary-Lou, uz je mam vyzkousene. Kazdopadne Hot Mama musis mit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, tos vystihla, jako od chladu. :)

      Mě právě Hot Mama moc neláká, protože jsem bledule a pokud si dobře pamatuju, tak Hot Mama je teplá červená se zlatým shimmerem, což je úplně mimo můj barevný typ. A taky mi lesklé tvářenky zvýrazňují póry a vypadám pak, že se mastně lesknu.

      Vymazat
  5. ta je krásná... já jsem uvažovala o Hot Mamě, pak jsem objevila někde v kosmetickýh zásobách Bourjois, takže momentálně žádnou nekupuju... jsem silná a vydržím to :D

    OdpovědětVymazat
  6. Odpovědi
    1. Že? :) Pro mě je to asi nejpěknější tvářenka, co jsem viděla. :)

      Vymazat
  7. Ten obal je neskutočný, veľmi sa mi páči tento nápad s knižkou :) Keď raz budem veľkáááa bohatááá, tak si takú kúpim :))
    BeautyMissfits

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem si dřív taky říkala, velká už jsem, ale bohatá moc ne. :D

      Vymazat
  8. Strasne krasny design :) Ja sa teda v tvarenkach velmi nevyznam, takze farbu neviem posudit (a kazdemu aj tak pristane nieco ine) ale pride mi pekna a velmi nositelna :D A tiez - ten houndstooth/pinstripe/etc detail je uplne super (ok mam trochu uchylku na nazvy patterns :D #noregrets)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tahle se hodí právě i pro začátečníky, protože se to s ní snadno nepřežene. A úchylku zcela chápu. :D

      Vymazat
  9. Právě jsme se zamilovala! Kam s ehrabe Benefit a Too Faced, tenhle obal je naprosto dokonalý! Moc se mi líbí tvůj odstín a Swiss Dot-Peach :) Jen mě trochu mrzí, že nedělají i nějaké světlejší odstíny :( Ale i tak, ž teď nebudu spát, dokud ji mít nebudu. Och, ta je vážně tak krásná (a už končím :D)

    OdpovědětVymazat
  10. jééj ta vyzará krásne. Páči sa mi, že je iná ako ostatné :) Asi zabludim do toho obchodiku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to omrkni, mají i jiné super věci, třeba rozjasňovače.

      Vymazat
  11. Ježkovy voči, tohle je přesně to, co chci!! Jak barvou, tak i ten obal je dokonalý a líbí se mi mnohem víc, než hambatý the Balm :) Máš mě na svědomí! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Dobře. :D Doufám, že s ní budeš spokojená, aby to nebylo na mě, kdyby ne. :D

      Vymazat
  12. já bych teda bez závěrečné péče o vlasy nemohla existovat, mám je extra suché porézní hrůza, ale ted se mi dost kvalita zlepšila, a nyní používám sérum od balei pro extra zničené a suché vlasy a zatím nejlepší věc co jsem za rok objevila a stojí jen 35 kč :) konečně něco co mě finančně nezrujnuje :D tech tisíc vražených do vlasů začínám litovat :D

    OdpovědětVymazat