úterý 29. října 2013

Recenze: Oční stíny ARTDECO Glam Stars

Jak jsem psala už zde, koupila jsem si na začátku měsíce dvě čísla časopisu RoyalReport, a to proto, že v nich byly jako dárek oční stíny ARTDECO. Prvně teda jsem si koupila jeden v odstínu 605, který se mi zas tak moc nelíbil, ale chtěla jsem ho vyzkoušet. Prodavačky jsem se ptala, jestli nemají víc čísel, jestli bych si nemohla vybrat odstín, ta se na mě ošklivě podívala, koukla do počítače a řekla, že to je poslední výtisk. Tak jsem se spokojila se stříbrným stínem, no pak jsem šla kolem trafiky na nádraží a tam měly odstíny jiné. Řekla jsem si tedy čert to vem a šla se zeptat prodavače, jestli by mi nemohl ukázat další výtisky. Ten byl naopak velmi ochotný a všechny mi je z přihrádek, kam jsem nedosáhla, vytahal. Měli tam zase 605ku, pak nějaké hnědé, kterých mám dost, a tuhle 665ku, která mi hned padla do oka. Tak jsem si vzala ještě tu.

Časopis mě stál 79 korun jeden, ještě tam byl i vzorek poměrně drahého parfému. V obchodě dáte ze jeden tenhle gramový refill 175 korun, takže já si myslím, že to byl dobrý kauf. :) Jde - jak už to tak v poslední době bývá - o náplně do magnetické paletky, jsou ale velmi prakticky řešené, pevné plastové víčko se na ně nasouvá a v uzavřené poloze dobře drží, takže ani nevadí, když paletku nemáte. 

Šikovně řešené balení refillu do freedom systému.

Stíny jsou opravdu hodně třpytivé (chudák starý foťák to kvůli nim vůbec nedával), takže na denní nošení se moc nehodí, pokud výrazným barvám neholdujete i přes den. Zároveň jsou ale krásně krémové a nepráší, což už třpytivých stínů nebývá zas tak obvyklé. Díky tomu, že jsou tak krásně měkké, se ale asi bohužel i brzo vypotřebují. :( Snadno naberete víc, než chcete. Pigmentované jsou velmi dobře, na fotkách jsou nanášené na sucho. Bohužel je u mě pravidlem, že čím víc třpytek, tím míň mi stíny na očích vydrží, a tyhle bohužel nejsou výjimkou. Na mých mastných víčkách se začaly slévat po 2-3 hodinách, ale to mi dělá většina stínů. Vsadím se, že s opěvovanou ARTDECO bází by vydržely podstatně dýl.

Odstín 605 - Silver Grey Star. Je to taková tmavá stříbrná, spíš až ocelově šedá s kovovým leskem a třpytkami.



Odstín 665 - Glam Star Deep Violet. Oukej, teď jsem zjistila, že podle e-shopu jde o fialovou. Na fotkách tak i vypadá, ale věřte mi, že jsem měla v trafice velký problém tu barvu nějak identifikovat. Na určitém světle vypadá jen jako tmavší 605ka s výraznějšími třpytkami, na jiném jako stříbrná s tmavě modrými odlesky, jinde fialově. A proto se mi hrozně líbí. Asi to bude znít jako děsné klišé, ale připomíná mi barvy nějaké vesmírné galaxie.





A tady jsou swatche obou vedle sebe.


Po několikerém přetření prsty.


A protože jsou zezadu magnetky, můžete je takhle připnout zádama k sobě. :) 




A abyste nebyly ošizené o nějaké swatche přímo na očích, tak tady jsou. Nanášeno bez báze na sucho, snažila jsem se to nepřehnat = pokus o denní vrstvu.



Na vnitřní polovině pohyblivého víčka je stříbrná 605ka, jinak fialová 665ka.

O víkendu jsem se zadumala jednak nad tím, jak se namaluju na Halloweena, jednak nad tím, jak znásobit ten "galaktický efekt" odstínu 665. Nakonec z toho vzniklo tohle líčení, díky kterému jsem našla využití i pro ty blbé gelové linky od MUA. Jednoduše jsem s nimi přetřela celé pohyblivé oční víčko a na ně nanesla na mokro (nebo aspoň na trochu vlhko) fialový ARTDECO oční stín. To jsou tedy hlavní aktéři tohoto líčení, taky si zaúčinkoval stříbrný a matně černý stín od Famous a obyčejný fialový stín Miss Sporty. Asi hodinu po nalíčení jsem si šla zacvičit (no jo, cvičení s Jillian je takový můj ultimátní test výdrže dekorativního čehokoli) a díky podkladu z gelových linek se ty stíny ani nehnuly. A to myslím vážně, přitom bázi pod oční stíny (zatím) nevlastním, takže opět žádná použita nebyla.






Možná si tam přikreslím i pár teček...

A co Vy? Znáte kosmetiku ARTDECO? Máte od nich něco?

Edit: 
P. S.: Malý tip na dáreček k časopisu. V nové Marianne je teď zdarma lesk na rty Yves Rocher, na výběr je ze čtyř odstínů - malinově růžový, vínově ostružinový, nude a bezbarvý.

9 komentářů:

  1. Mně se moc líbí ten stříbrný odstín, na fialovou moc nejsem. O Artdeco jsem něco málo četla tuším v nějakém časopise, něco jako Joy, ale to si fakt nejsem jistá. A jestli chtějí za jeden takový stín 175, tak to je teda fakt maso:D
    TheHugeLover

    OdpovědětVymazat
  2. Ja mam 626 a pravdepodobne pojdem do douglasu zhanat dalsie, su super :D inak tu bazu si k nim urcite zozen (s inou ako artdeco som neskusala) lebo bez nej su ovela horsie (opadavaju, tie glittre budu vsade a farba je ovelaaaaa menej vyrazna :D)
    S bazou maju metalicky, az by som povedala ze kovovo-mokry efekt a vyzera to super :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta báze je na seznamu "věci, co si pořídím za první výplatu". :D Akorát je tam těch věcí trochu moc, tak budu muset něco vyškrtnout. :D

      Vymazat
  3. Tuhle kosmetiku neznám a celkově stíny skoro nepoužívám... Nějak je asi neumím správně aplikovat, aby vydržely dlouho :P ale tobě se to povedlo! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :-)
      No já si myslím, že pokud se komukoli mastí víčka, tak to není o tom, jestli umí nebo neumí, stíny samy o sobě nikdy držet nebudou. Obvykle jsem na to sama kašlala, sice se mi po pár hodinách stíny začly ztrácet, ale bylo mi to fuk, nijak rozmazaně jsem nevypadala. Ale teďka si tu bázi pod oční stíny už vážně pořídím, protože vím, že s ní to bude lepší a chci, aby barvičky vážně prokoukly. :)

      Vymazat
  4. Moc užitečná recenze, díky! Tak já do nich asi nepůjdu...strašně by mě to lákalo, ale prostě určitě bych je zas nevyužila, vyjma prvního nadšení. Ušetřím :-)
    Jdu si počíst více článků.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že recenze posloužila. :) Ale určitě je lepší přečíst si víc názorů.

      Vymazat
  5. Já jsem si koupila včera modrý stín ve slevě, tak jsem na něho zvědavá...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad se ti bude líbit, na tmavším podkladu vypadá opravdu krásně. :)

      Vymazat