čtvrtek 29. srpna 2013

Recenze: Řasenka I'm Your Curl (Famous)


Jak jsem psala zde, dorazila mi před pár dny objednávka z famous.co.uk. Na dnešek jsem si připravila menší recenzi řasenky I'm Your Curl Mascara, kterou aktuálně koupíte na oficiálním e-shopu za 2,49 libry, tedy asi 75 korun. 

Protože je tohle moje první recenze řasenky, nejprve něco k mým řasám. Jako bruneta mám poměrně husté a tmavé řasy, délka a natočení by ale mohly být lepší, což je to, co od dobré řasenky očekávám. Navíc jeden takový můj pet peeve (= pro všechny ostatní lidi maličkost, pro mě významný problém) je skutečnost, že mám na levém oku kratší řasy než na pravém. A to o dost. Když si řasy pročešu řasenkou stejně, na pravém oku sahají o několik milimetrů výš. Asi by si toho nikdo jiný nevšiml, ale štve mě to. Takže se to vždycky snažím nějak kompenzovat druhým nánosem a podobnými triky, což ovšem u většiny řasenek znamená, že když si nedám bacha, mám řasy na jednom oku tmavší a slepenější... no nic moc no... takže to u mě řasenky mají zkrátka těžké.





Řasenku jsem si koupila v odstínu Ultra Black (další možnosti Black, Black Brown), upřímně pochybuju, že by byl rozdíl mezi ultra black a black nějak poznat. Kartáček je poměrně zajímavý. Jak vyplývá z názvu, měl by řasy natáčet (proto jsem si ho taky koupila). Tvoří jej spirála dlouhých "štětinek", mezi jejímiž ohyby jsou takové kratší bodlinky. Píšu "štětinky", protože to vlastně žádné štětinky nejsou, ale výběžky plastové hmoty, ze které je celý kartáček. A celoplastové kartáčky já moc nemusím. Celkem dost škrábou, protože jsou tvrdší a míň ohebné než normální štětinky. Na druhou stranu se ale dá řasenka snadno ohýbat v té zúžené části pod kartáčkem. Já jsem toho teda ještě nevyužila, ale třeba to bude pro někoho plus. 

Bála jsem se, že mi přijde řasenka už vyschlá, a mé obavy se zdály potvrzené, když jsem si po rozbalení přejela řasenkou po ruce. Žádná černá šmouha se nekonala. Naštěstí na řasách se už řasenka ukázala, zřejmě se barva drží jen mezi výběžky kartáčku, ne na jejich špičkách.
Edit: Řasenka se drží i na řasách, špatně se odličuje. Takže je možná částečně voděodolná a vydrží nějakou tu slzu nebo déšť.

Bohužel má můj foťák do zrcadlovky daleko, takže se omlouvám za kvalitu následujících fotek. Snaha vyfotit kartáček:




Mé levé oko (to s kratšími řasami), foceno bez make-upu, za tu mezeru v řasách řasenka nemůže, nedávno mi jich tam několik u sebe vypadlo, tak mi pomalu dorůstají:

Bez řasenky
S řasenkou - 2 vrstvy, líčeny jen horní řasy
Líbí se mi, že řasenka při druhé vrstvě slepuje řasy podstatně méně než jiné řasenky, co jsem měla, navíc když si s tím pohraju, tak se mi případné slepené řasy podaří kartáčkem rozdělit, aniž bych je musela rozčesávat nějakým hřebínkem. Řasenka řasy pěkně obalí, působí přirozeně. Na rozdíl od jiných ale zase nevytvoří pěkné obloučky řas. Takže sice nemáte řasy slepené, ale každá vám stejně míří někam jinam... přesto jsem s řasenkou velmi spokojená, hlavně proto, že se mi s ní dařit vyrovnat délku řas na obou očích. Koupila bych si ji znovu? Kdyby byla ve slevě a já zrovna plánovala hromadnou objednávku, tak asi ano, ale jinak radši vyzkouším opět něco nového.

Na závěr fotka pravého oka, s úplně minimální vrstvou řasenky:



Co vy? Máte se svými řasami nějaký problém, co vás štve? Jakou řasenku používáte, abyste nedostatek napravily?
Vlastníte nějaký produkt kosmetiky Famous? Jak jste s ním spokojené?

4 komentáře:

  1. ja mam od Famous len sadu ns obocia, inak si kupujem lacne riasenky - Maybelline, Astor a tie su super :)


    Inak ak ta zaujima ako vyzeraju v skutocnosti AVON ruze a lesky recenzia tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/08/avon-ruze-lesky-ake-su.html

    OdpovědětVymazat
  2. Recenze už je to sice postarší, ale v tu dobu jsem ještě tvůj blog neznala.. I já mám se svými řasami takový veledůležitý problém. Na jednom oku jsou krásně do obloučku zatočené a na druhém stejně krásně rovné. Takže je pokaždé morduju kleštičkami a ono to stejně moc dlouho nevydrží a tak pořád znova a znova..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně! Jsem ráda, že s takovými problémy nejsem sama, i když ti to samozřejmě nepřeju. Já je mám vlastně nejen kratší, ale i rovnější než na tom druhém oku. Přitom spodní řasy si nikdy nelíčím, mám je strašně dlouhé a úplně perfektně zatočené. Na tom levém oku jsou díky tomu výraznější, než ty horní řasy, což je fakt divné.
      Já kleštičky nemám, celkem se bojím, že bych si s nima řasy poničila...

      Vymazat