středa 25. června 2014

Recenze: Missha Cho Bo Yang BB Cream

Už dlouho tu nebyla žádná recenze korejského BBčka. No asi proto, že mě to dočasně přestalo bavit na sebe patlat a chodila jsem raději s nahatým obličejem bez BB, make-upu či pudru. Ještě pořád mám na vyzkoušení několik vzorků, nedávno jsem ale koupila první plné balení BBčka. Ne pro sebe, ale pro mamku, která chtěla "něco na zakrytí těch flíčků na nose." Sáhla jsem po vychvalované Misshe Cho Bo Yang, která má být vhodná pro zralou pleť a dost krycí, a byla zrovna v akci s 40% slevou. Mamka si ho pochvalovala, ale mám pocit, že se s ním stejně víc mažu já. A to prosím dělám opravdu jen občas. Obvykle když si řeknu, že už tuhle recenzi napíšu, a potřebuju oživit dojmy. :D Tak teď už ji konečně píšu.




Popis na českém e-shopu:
"Intensivní péči a harmonický, zářivý tón pleti dodává BB krém MISA Cho Bo Yang BB Cream. Komplex z bylin dálného východu vyživuje a hydratuje pokožku. Zlatý prášek dodává pokožce mladost a svěžest, vyhlazuje vrásečky, zesvětluje pigmentační skvrny. Díky kořenu chřestu, který je bohatý na aminokyseliny a minerály, BB krém tonizuje pokožku, nasycuje ji blahodárnými mikroelementy. Hustá textura zabezpečuje vynikající krytí nedokonalostí pleti bez efektu masky."
(měli by si najmout někoho, kdo jim udělá korekturu)

Krém není zrovna nejlevnější. Na missha.cz je běžná cena 569,- Kč. Dostanete za ni ale 50 ml produktu, který vám díky své konzistenci vydrží fakt dlouho. Já tipuju, že při každodenním používání bych ho vymazávala půl roku až rok. Někdy mívají na e-shopu akce, takže jde sehnat s výraznou slevou. A kdo se nebojí zariskovat, může nakoupit na ebay za něco málo přes 350 korun (třeba tu nebo tady).



A teď k samotnému krému:

Odstín: Já mám světlejší 21, tmavší je 22. Ten světlý mi skvěle sedl, na obličeji netmavne, vypadá přirozeně. Je spíš dohněda než dožluta či oranžova, zkrátka pěkný neutrální tón.
Vůně: Prakticky ji necítím, jemná "krémová".
Konzistence: Opravdu hustá, ale dobře se roztírá a kapkou krému pokryjete velkou plochu (viz obrázek nahoře - celý hřbet mojí ruky v celkem silné vrstvě).
UV ochrana: Střední, SPF30, PA++.
Sjednocení a krytí: Na poměry BB krémů vyšší až silné, jde vrstvit. Pokud nemáte výraznější nedokonalosti pleti, může vám s klidem suplovat make-up. Hezky zmizíkuje póry, nezalézá do vrásek. Na suchý obličej bych ho ale nedávala, pokud na něm máte šupinky, zvýrazní je. Já na ně naštěstí netrpím, ale když jsem měla zaschlý stroupek po pupínku, tak na něm krém šel samozřejmě vidět.
Hydratace: Dostačující. Já vždycky před BB používám krém, takže s ní nemám problém. Myslím si ale, že by se dal použít i bez něj. Díky hutné konzistenci působí výživným dojmem, ale navzdory tomu a ačkoli jde o krém pro zralou pleť, není vůbec mastný! To jsem fakt hleděla, moje spíš mastná pleť byla po jeho nanesení prakticky bez lesku, ani jsem ho nemusela přepudrovávat. Samozřejmě při troše pohybu se s ním už lesknout začnu, to tak ale mám s čímkoli, co si nanesu na celý obličej (jakýkoli BB, make-up či pudr).
Výdrž: Celodenní, přežije i cvičení, kde se potíte. Vždycky je večer co odličovat.

Před nanesením
Po nanesení (slabá vrstva)
Po 2 hodinách

Před nanesením
Po nanesení (slabá vrstva)
Po 2 hodinách

A protože se mi světlo na těch předchozích fotkách zdá dost divné, tady máte i starší fotky focené ještě starým rodinným foťákem:

Před
Po

Před
Po
Celkový dojem: Tohle je, co se schopností týče, zatím asi nejlepší BBčko, co jsem vyzkoušela. Líbí se mi na něm hlavně relativně vysoké krytí a přirozený vzhled, odstín, konzistence, no skoro všechno. Navíc i když jde samozřejmě o silikonovou bombu, nemám při nanášení onen silikonový pocit, jako že si na obličej dáváte něco nepřirozeného. Je tu ale jeden zásadní problém - mám pocit, že mi ucpává póry. Jak už jsem řekla, delší dobu jsem si na obličej nic podobného nedávala, naopak jsem používala přírodní pečující krémy. Takže si moje pleť na chemické sajrajty asi odvykla. No zkrátka mám pocit, že když si ho na jeden den dám, na druhý den mám na obličeji víc takových těch malých hrbolků (= ucpaných pórů). Ne žádné hnisáky, to ne, ale takové ty malé nenápadné hrčky. Možná se mi to jen blbě slezlo s hormonama, ale vůbec bych se nedivila, kdyby to bylo BBčkem. Což mě odrazuje vyzkoušet ho několik dní po sobě. Zkusit to ale chci, tak dám kdyžtak vědět, jak to dopadlo.

A co Vy? Vyzkoušely jste Cho Bo Yang nebo Vás nechává chladnými?

11 komentářů:

  1. Já ho taky používám:) Před ním jsem měla BB od Skin79, ale ten mi teda póry ucpával fest - hrozně se mi zanesly na tvářích pod očima. Teď se ale maluju míň než dřív, takže si nejsem jistá, jestli by mi to dělal i tenhle. Jinak mi sedí pěkně, líbí se mi ta krémovitost. Akorát mi trochu zvýrazňuje světlé chloupky "kníru" nad horním rtem:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si kníra trhám, protože ty moje chloupky rozhodně nejsou světlé. :D Au.

      Vymazat
  2. Já mám Perfect Cover a i když je do žluta, tak po rozetření se objeví ten šedorůžový tón a moc mi nesedí :/ A nesedla mi ani vůně a efekt masky, co dokáže udělat. Nějak mě ta Missha nenalákala, ale masky mají super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Masku jsem zkoušela myslím jenom jednu plátýnkovou. A teda nevím jak Perfect Cover, ale u Cho Bo jsem pocit masky fakt neměla. :)

      Vymazat
    2. No já si říkám, jestli jsem se právě nesekla s výběrem. Efekt masky nemám ráda, ale některé hodně krycí makeupy ho nedělají a u tohoto jsem to taky nepředpokládala. Možná zkusím tenhle, ten je přeci jen hodně oblíbený, tak asi je k tomu důvod :)

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. To je fakt divné, že by někomu masku dělal a někomu ne. :D

      Vymazat
  4. Já na něj slyším všude chválu. Vzorek se mi tu válí už rok, teď prvně zjišťuji, že existují dva odstíny, na vzorku mám jen klikyháky (a zjistit, čeho je to vzorek bylo taky zajímavé dobrodružství!). Pořád na něj nemám odvahu, jiná asijská BB mi hrozně ucpávala pory :-( A od tohoto to taky čekám. Asi právem. A logicky se mi do toho vůbec nechce...tak nevím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No hlavně třeba u mastné nebo aknózní pleti by mě to nepřekvapilo. Jenže tu si myslím, že musí ucpávat všechno, i make-up, ne? V něm jsou taky silikony, nechápu, proč by BBčka měla být horší. Nebo aspoň tak to beru já. Já na make-upy moc nejsem, nikdy jsem je nenosila, protože mi všechny přišly moc tmavé (i když tehdá jsem neměla přehled a chodila jen do drogérky).

      Vymazat
    2. Jj v zasade s tebou souhlasim, ale spis to bude pomerove o slozeni.
      Ja ho stejne zkusim, kdyz ma tu slunecni ochranu. Coz me napada - ze mozna prave obecne mi na obliceji vadi ty filtry, po zkusenostech.

      Vymazat
  5. Teda, tak tenhle se mi líbí hodně, hlavně to krytí :)

    OdpovědětVymazat